Nollelva 1
KROG Dog Days är ett nytt indieemoband som ska ha
releaseparty för lite nyinspelad musik på Världens Bar den 31/1. Det blir även deras första livespelning. Den 14 februari blir det internationell stand up på New York Grill & Bar. En trio komiker från Israel, Kroatien och Ryssland kör stand up på engelska. Det har blivit dags för Old Golds vinterpartaj. Var: På Puls. När: 1 februari. Nostalgistämning: Hög. Det blir indiekväll på Dynamo den 8/2. På scenen: The Manics, Oakstreet och Livide. Och ni, det är gratis inträde. Fågelburen på Arbis den 31/1 känns som något man måste kolla in. Kid Vicious, Holiday Robbers och Billy´s Dream kommer lira musik och en stor fågelbur kommer sänkas ner Nina älskar att LAga mat N ina flyttade från Finland till Sverige för 12 år sedan och skolade då om sig till kock. Tidigare hade hon jobbat som projektledare inom IT och marknadsföring. – Att laga mat var ett stort intresse så det kändes självklart att utbilda mig till kock. När jag var ung jobbade jag även som diskare och i baren, så jag hade redan fått lite erfarenhet av restaurangbranschen, säger Nina. Som kock har hon sedan jobbat i många olika kök – allt från hotellkök till skärgårdskök – och har dessutom drivit eget. – Jag drev en restaurang i Valdemarsvik förra sommaren, vilket var väldigt roligt. För mig är det viktigt att laga mat på ett hållbart sätt – att ha kunskap om råvarorna och att alltid använda dem fullt ut, så det var ett tydligt koncept som vi jobbade med där. Jag tror även på nytänkande matlagning där man vågar experimentera med smakerna. Sedan ska man såklart bevara de klassiska rätterna också, säger hon. När sommaren var över tipsade en kockkompis Nina om Restaurang Santorini. – Jag kontaktade ägaren Robert Hagelin som berättade om restaurangen, deras visioner och framtidsplaner. Det lät väldigt intressant så jag blev kökschef 46 NOLLELVA här och trivs jättebra. Vad är det bästa med att jobba på Restaurang Santorini? – Gästen är verkligen i fokus och det är viktigt för mig. Sedan har vi en väldigt bra laganda i arbetsteamet. Alla hjälper till där det behövs. Vad händer på Restaurang Santorini framöver? – På Alla hjärtans dag kommer vi att ha ett materbjudande där rätterna kommer att ha fokus på skog och medelhavet. Senare i vår kommer vi även att ha en tågafest. – Vi håller också på att ta fram en nytänkande meny. Givetvis kommer det fortsätta att vara fokus på grekisk mat, men vi kommer att twista till vissa rätter med inspiration från det svenska köket – bl a kommer vi att ta in vilt på menyn. FAKTA Nina Karlsson Ålder: 35 år Bor: Ringarum. Yrke: Kökschef. Intressen: Hästar, mat och akvariefiskar. Favoritmat: En klassiskt gjord ratatouille. Favoritdryck: Cider och kaffe. Text & Foto: Camilla Larsson Nina Karlsson har jobbat som kock i tio år och har stor passion för sitt yrke. Hon gillar att experimentera med olika smaker och att bjuda gästerna på riktiga smakupplevelser. Sedan några månader tillbaka jobbar hon som kökschef på Restaurang Santorini. Foto: Shutterstock Bistron Hylinge bjuder in till Afterski-fest Lördagen den 8 februari är det dags att dra på skidoverallen och vrida upp partyhumöret – då är det nämligen dags för Afterski-party hos Bistron Hylinge Golfbana i Söderköping. – Vi gillar event och tänkte att ”Afterski tycker väl alla är roligt?”, så vi bestämde oss för att ha en temakväll. Förhoppningsvis har det även kommit lite snö då så att den rätta afterski-känslan infinner sig, säger Martin Wiklander, krögare på Bistron Hylinge Golfbana. Kvällen bjuder både på livemusik och passande buffé. – Kvällen börjar med en välkomstdrink i form av glüwein. Sedan kommer vi att servera buffé med bl a ostfondue och gulaschgryta innan partybandet ”Pådrag” drar igång med musikquiz och livemusik hela kvällen lång, säger Martin. Vad kan man förvänta sig av kvällen? – En riktigt rolig partykväll med dans, god mat och glada miner. Man får gärna komma till festen i skidoverall för att höja afterski-stämningen ännu mer. Vad händer mer hos er framöver? – Vi har vår populära räkfrossa på Alla hjärtans dag och den 30/1 samt 27/2 kommer H.A.R.R.E.L. hit och har romprovning. Sedan har vi även musikquiz och pizzabuffé den 28/2. – Dryckesprovning samt musikquiz och pizzabuffé är något som vi kommer att satsa på under våren och anordna en gång i månaden. I mars och april kommer vi även ha planksteksafton, irländsk pubafton och skaldjursafton med en lyxig skaldjursbuffé. (CL)