Buffé 1
PLÅTMAT TIPS! Toppa gärna fruktsalladen med kross
ade digestivekex eller biscottikakor istället för mandel. ROSTAD FRUKTSALLAD MED VIT CHOKLAD 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 800 g blandad frukt och bär, t ex persika, ananas, jordgubbar, päron och kiwi 1–2 msk riven kokos eller kokosflakes 100 g riven vit choklad 2 dl crème fraiche 1–2 krm vaniljpulver, eller efter smak 1 dl finhackade sötsalta mandlar GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 200°C. Skölj och skär frukten i mindre bitar. Lägg på en bakpappersklädd plåt. Strö över kokos och choklad. Rosta i mitten av ugnen ca 10 minuter tills chokladen har smält. 2. Vispa crème fraichen till en fast kräm med elvisp. Rör ner vaniljpulver. Toppa frukten med mandlar och servera med den vispade crème fraichen. Plåtmat – Grönt i en långpanna släpps den 31 augusti. PLÅTMÅLTID PÅ NOLLTID! Maten utgörs av fyra moment: bas, smaksättning, topping och sås. Köp hem ingredienser med lång hållbarhet som marinerade grönsaker, fetaost och quinoa. Bygg ett förråd av kryddor, olja och vinäger. Komplettera med färska grönsaker, rotfrukter och sås. Julia Tuvesson utanför sitt hem i Malmö. 24 BUFFÉ #8/2018 ›