Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN Söndagsprepp i Norrköping Att lösa
ekvationen vardag plus matlust är inte alltid lätt. Med Söndagspreppen vill vi underlätta i vardagspusslet! Familjen Lindquist i Norrköping fick prova på månadens meny. SÖNDAGSPREPPEN Söndagspreppen är ett återkommande format i Buffé och på ica.se/buffe där vi visar hur du enkelt lagar en god middag och samtidigt förbereder tre måltider för veckan som kommer – vare sig det är till middag eller matlåda. Konceptet är enkelt – på söndagen lagar du en större sats av en handfull recept som blir grunden till fyra måltider. Innan du ska äta svänger du sedan snabbt ihop den färdiga grunden med ytterligare några ingredienser och har lunchen eller middagen klar på ett kick. Du hittar alla tidigare Söndagspreppar på ica.se/buffe/sondagspreppen I EN LJUS och öppen villa i utkanten av Norrköping bor familjen Lindquist. Där samsas mamma Liv, pappa Erhan och minstingen Sigge, plus Sigges halvsyskon Kalle och Lo. De fick i uppdrag att prova på Söndagspreppen – ett smart sätt att laga en god söndagsmiddag och samtidigt förbereda tre måltider för den kommande veckan. Perfekt för en familj som har svårt att få ihop matplaneringen och gillar att prova nya recept! Denna gång stod bland annat sesamkyckling, bulgur- och halloumibiffar och gnocchigratäng på menyn. – Det var riktigt roligt att prova nya maträtter och lära sig goda och enkla vardagsrecept! Det är verkligen oumbärligt för en trebarnsfamilj som oss, berättar Erhan. – Vi äter väldigt varierat här hemma och provar gärna nya rätter. Hela familjen äter samma mat och man måste alltid smaka! Men barnen är öppna och försöker att äta det mesta, det hjälper dem att upptäcka nya smaker som de gillar, fortsätter Liv. EN VANLIG UTMANING för familjen Lindquist – och många med dem – är att hitta matlust och tid till matlagning i vardagen, inte minst när man kommer hem hungrig en vardagskväll och vill att maten ska stå på bordet illa kvickt. Det är där Söndagspreppen kommer in, som ett sätt att planera och effektivisera vardagsmaten och samtidigt få inspiration till nya rätter. – Söndagspreppen var verkligen ett toppenkoncept. Det underlättade otroligt mycket att få matplaneringen serverad och att förbereda flera rätter samtidigt. Och följer man inköpslistan så har man alla råvaror man behöver hemma! Ett stort plus är också att det blir prisvärt, man får många smarriga måltider till ett väldigt lågt pris. Det blir ju lätt att man köper mer än man behöver om man inte är så välplanerad i sina inköp, säger Liv. – Nu har vi ett gäng nya recept till vår samling som vi garanterat kommer att plocka fram igen! avslutar Erhan. / » 27 BUFFÉ #8/2018