Buffé 1
SÖNDAGSPREPPEN Laga det här SÅ TYCKTE VI “Väldigt
lättlagat, eftersom kycklingen sköter sig själv i ugnen! Hela familjen tyckte denna rätt var riktigt god.” Söndag SESAMKYCKLING MED RATATOUILLE OCH PESTO 4 PERSONER / 15 MIN REDAN FÄRDIGT ½ sats sesamkyckling ca 4 dl kokt bulgur ½ sats ratatouille ¹/³ sats pesto GÖR SÅ HÄR 1. Servera kycklingen med bulgur, ratatouille och pesto. SÅ TYCKTE VI Måndag BULGUR- OCH HALLOUMIFRITTERS MED PESTOKRÄM 4 PERSONER / 30 MIN REDAN FÄRDIGT 2 dl kokt bulgur ¹/³ sats pesto TILLSÄTT 4 dl finriven morot 200 g riven halloumi 2 ägg 2 msk majsstärkelse 1–2 krm chiliflakes 2 krm salt 2 krm svartpeppar 1 dl crème fraiche 65 g blandsallad rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 225°C. Rör ihop bulgur, morot, halloumi, ägg, majsstärkelse, chiliflakes, salt och peppar. Forma till ca 10 stycken biffar och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med olja och ställ in i mitten av ugnen 10 minuter. Vänd sedan och ställ in ytterligare ca 5 minuter. 2. Blanda peston med crème fraichen. Servera fritters med pestokräm och sallad. 29 BUFFÉ #8/2018 › “Biffarna gick hem hos hela familjen! Sigge fick hjälpa till att riva halloumin.” ›