Buffé 1
N Körsbärsfrossa Augusti betyder högsäsong för kö
rsbär. Det sötsyrliga bäret passar perfekt i en sallad tillsammans med getost, dragon och hasselnötter. Hittar du inga färska körsbär går det lika bra med frysta! Ät salladen som den är eller som extra gott tillbehör till middagen. KÖRSBÄRSSALLAD MED GETOST OCH DRAGON 4 PERSONER / 15 MIN INGREDIENSER 1 ask färska körsbär, 500 g 1 fänkål 65 g ruccola 200 g getost 1 dl hackade rostade hasselnötter Dressing 2 msk olivolja 1 msk färskpressad citronjuice 1 msk hackad dragon 1 tsk honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar GÖR SÅ HÄR 1. Rör ihop alla ingredienser till dressingen. Dela och kärna ur körsbären. Ansa och hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. 2. Blanda körsbär, fänkål och ruccola i en skål. Toppa med smulad getost och hasselnötter. Ringla över dressingen. Toppa färdigrätten När vardagen återvänder och tiden inte räcker till finns ICAs färdigrätter där som räddaren i nöden. En god och näringsrik lunch eller middag, klar på ett kick! Här är fem tips på topping som blir pricken över i: NÖTTER OCH FRÖN – Cashewnötter, pumpaeller solrosfrön och andra nötter och frön ger extra crunch till pasta, pizza, risotto eller paj. ÖRTER – Toppa med färska örter för mer smak, gärna persilja, basilika eller koriander! GRÖNT – Råhyvla grönsaker som morot, fänkål eller rädisor och toppa rätter som behöver lite krisp. OST – Toppa din sallad eller soppa med smulad fetaost eller chevre. Riv Västerbottensost eller parmesan över pastan eller risotton. PICKLADE GRÖNSAKER – Toppa din husmansrätt med picklade morötter, gurka eller rödlök. Prova gärna ICAs färdigpicklade! Hållbart i en kopp! Nu lanserar ICA I love eco ett nytt sortiment med kaffe från ekologiska, Rainforest Alliance-certifierade odlingar. Det innebär att kaffet produceras utifrån krav på miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet. Dessutom går delar av intäkterna från försäljningen till att stötta bönderna i det peruanska kooperativet Aproexport med klimatanpassning och kvalitetshöjning. 34 BUFFÉ #8/2018 Tre skäl att välja ekokaffe 1. DIN KAFFEKOPP GÖR AVTRYCK År efter år återfinns Sverige på listan över de länder i världen som konsumerar mest kaffe per person. Det kaffe vi väljer att dricka påverkar djur, natur och människor. 2. BRA FÖR MILJÖN Ekologiskt kaffe odlas utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel. Bra för miljön och bra för odlaren! 3. RIKARE NATUR Det blir fler arter av växter, fåglar, och pollinerare runt ekologiska odlingar. R › I Källa: Naturskyddsföreningen och ICA. C A s E A G S I D O