Matmagasinet september 2025 1
Veckomenyn På menyn Mellan jobb, skola, hämtning
och lämning ska man lösa vardagens mest ställda fråga: Vad ska vi äta till middag? Här kommer våra just nu mest prisvärda, enkla och goda familjefavoriter. GÖR SÅ HÄR: 1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. 2. Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 3. Skär korven i skivor. Stek bacon och korv i oljan i en gryta. 4. Dela, ta bort kärnorna och skär paprikan i tärningar. 5. Tillsätt paprika, spiskummin och tomatpuré i grytan och fräs en stund till. 6. Tillsätt krossade tomater, vatten och bönor och sjud ca 5 minuter. Smaka av med sambal oelek, salt och peppar. 7. Häll av majsen och blanda ned i grytan. MÅNDAG Korvgryta 4 PORTIONER 45 MINUTER MEDEL DU BEHÖVER: 4 port ris eller pasta 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 1 röd paprika 300 g chorizo 1 msk olivolja 1 tsk spiskummin 2 msk tomatpuré 140 g tärnat bacon 1 förp krossade tomater (à 500 g) 1 dl vatten ½ tsk sambal oelek salt peppar 1 förp majskorn (à 150 g) 1 romansallad 1 ½ dl gräddfil 16 ICA KVANTUMS MATMAGASIN SEPTEMBER 2025 Morotspasta med vitlöksstekt svamp och basilika 4 PORTIONER 45 MINUTER 8. Skär salladen i bitar. 9. Servera korvgrytan med ris, sallad och gräddfil. TISDAG Bön- och svampfräs 1 förp kokta stora vita bönor (à 380 g) 250 g färska champinjoner 2 msk smör salt peppar 250 g miniplommontomater GÖR SÅ HÄR: 1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. 2. Sås: Skala och hacka lök och vitlök och riv morötterna grovt på ett rivjärn. 3. Fräs morötterna, löken och ⅔-delar av den hackade vitlöken snabbt i oljan i en kastrull. Tillsätt pastasås, smulad buljongtärning samt crème fraiche och pasta-vatten. Låt småkoka i ca 5 minuter. 4. Bön- och svampfräs: Häll bönorna i en sil, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. MEDEL DU BEHÖVER: 4 port pasta (gärna tagliatelle) Sås 1 bananschalottenlök 3 vitlöksklyftor 350 g morötter 1 msk olja 1 förp pastasås basilika (à 390 g) 1 grönsaksbuljongtärning 2 dl crème fraiche 1 dl pastavatten 20 g färsk basilika 5. Ansa och skär svampen i skivor. Stek svampen i smöret tillsammans med resten av vitlöken i en stekpanna. Rör i bönorna och krydda med salt och peppar. 6. Skär tomaterna i halvor. 7. Sås: Strimla basilikan. Mixa såsen slät tillsammans med basilikan (spara lite basilika till servering) med stavmixer och smaka av såsen med salt och peppar. 8. Servera pastan med såsen, bön- och svampfräset, tomater och resten av basilikan. Cirka 34 kr/portion Cirka 31 kr/portion