Matmagasinet september 2025 1
Veckomenyn FINNS HEMMA: ONSDAG Fajitas med paprik
a och gräddfil 4 PORTIONER 30 MINUTER MEDEL DU BEHÖVER: 2 paprikor 1 förp kokta kidneybönor (à 380 g) 600 g tunnskivad kotlett eller färsk skinka ½ msk olja ½ tsk salt 2 krm peppar 1 tsk spiskummin 1 burk chunky salsa (à 300 g) gärna medium ½ förp cosmopolitansallad 12 medium tortillabröd 3 dl gräddfil GÖR SÅ HÄR: 1. Dela, kärna och skär paprikorna i strimlor. 2. Häll bönorna i en sil eller durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. 3. Skär kotletten/skinkan i remsor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt, peppar och spiskummin. 4. Vänd ner paprika och bönor och fräs ytterligare någon minut. Rör ner salsan och låt allt bli varmt. 5. Ta loss bladen på salladen. 6. Servera bröden med kotlettröran, sallad och gräddfil. TORSDAG Stekt lax och nudelsallad med groddar 4 PORTIONER 30 MINUTER DU BEHÖVER: Nudelsallad ½ gurka 2 morötter 2 msk japansk soja 1 msk olja 1 msk sesamfrö 1 lime 1 vitlöksklyfta 250 g äggnudlar 1 förp färska böngroddar (à 180 g) Lax 4 port laxfilé (à 140 g) ½ msk olja salt Tips! Krydda peppar dressingen med hackad chili eller sambal oelek. MEDEL GÖR SÅ HÄR: 1. Tina laxen om fryst används. 2. Nudelsallad: Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna. 3. Hyvla gurkan tunt på längden. Skala och skär morötterna i skivor. 4. Blanda soja, olja och sesamfrö i en stor bunke. Pressa i saft från limen och vitlöken. 5. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. 6. Blanda ner de varma nudlarna i dressingen och vänd ner gurka, morötter och böngroddar. 7. Lax: Stek laxen på medelvärme i oljan i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida eller tills fisken har en innertemperatur på 54 °C. Krydda med salt och peppar. 8. Servera laxen med nudelsalladen. ✓ Stora vita bönor ✓ Tomatpuré ✓ Krossade tomater ✓ Tortillabröd ✓ Japansk soja ✓ Äggnudlar ICA KVANTUMS MATMAGASIN SEPTEMBER 2025 17 Cirka 51 kr/portion Cirka 42 kr/portion