Matmagasinet september 2025 1
GÖR VEGO! Steg för steg Byt ut kebaben mot rostad
blomkål. Kebab i libabröd med hummus 4 PORTIONER 1 45 MINUTER MEDEL 2 DU BEHÖVER: 1 förp kokta kikärtor (à 380 g) 1 citron (skalet, saft från ca ½) 3 dl gräddfil salt Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av. Riv det yttersta skalet från citronen och blanda med gräddfilen. Smaka av med salt och peppar. Mixa kikärtor, pressad vitlök, olivolja, vatten och semsamfrö till en hummus i en matberedare Smaka av med salt, peppar och pressad citronsaft. peppar 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 msk vatten 2 msk sesamfrö 1 förp fryst grillad kebab (à 500 g) 1 förp majskorn (à 340 g) 4 plommontomater 1 romansallad 1 förp libabröd (à 348 g) 20 ICA KVANTUMS MATMAGASIN SEPTEMBER 2025 3 4 Värm köttet enligt anvisningen på förpackningen. Häll av majsen. Skär tomaterna i bitar och plocka loss salladsbladen. Servera kebaben i bröden med alla tillbehör.