Matmagasinet september 2025 1
Kanelbullens dag den 4 oktober Bullfest, bullfest
, hela da’n! Kanelbullar OM KANELBULLENS DAG: Dagen har firats sedan 1999 och har blivit en självklar del av den svenska kalendern. Kanelbullens dag instiftades av Hembakningsrådet i samband med deras 40-årsjubileum. Syftet var att fira svensk hembakningstradition, lyfta den klassiska kanelbullen som symbol och skapa lite guldkant i höstrusket. Inte oss emot då vi älskar att äta en varm nybakad kanelbulle tillsammans med ett glas kall mjölk! TIPS OCH HACKS! ✓ ✓ ✓ ✓ Cinnamon rolls med glasyr Lyckas med fyllningen Många bagare menar att det är degen som gör bullen, och vi håller såklart med. Men visst är det kul att upptäcka nya smaker och skapa fyllningar som tar bullen till nästa nivå? Det funkar alltid med klassiker som kanel och kardemumma, men testa att blanda i säsongens lingon eller äpplen! 26 Täck bullarna med plastfolie vid jäsning – då hålls fukten inne bättre och gör bullen saftigare. Direkt efter gräddning penslar du med sockerlag, det gör ytan mjuk och ger fin glans. Låt bullarna kalljäsa över natten, då kan du baka direkt på morgonen! Frys in bullarna så snart de svalnat, då behålls saftigheten. Vetekrans med äpple och kanel ICA KVANTUMS MATMAGASIN SEPTEMBER 2025