Matmagasinet september 2025 1
Äntligen skördetid! Nu är tiden inne då grönsaksh
yllorna fylls av zucchini, fänkål, morot, rödbeta, potatis, palsternacka och vitkål. Ja, det är skördetid! Jag vill bjuda in familj och vänner till en riktig skördefest, om du också vill fira, bläddra till sida 9 för att inspireras av säsongens smakrika recept. Utöver tips om hur du kan ta vara på sensommarens och den tidiga höstens delikatesser, gör vi en djupdykning i ramen. Tove Nilsson, vår ramenexpert, visar hur du kan smaksätta den japanska nudelsoppan på bästa sätt, men också det billigaste. En annan prisvärd råvara du säkert har i skafferiet är kikärtan. Trots sin lilla storlek förtjänar den en större plats i köket. Så vi har samlat tre olika recept för att du ska kunna använda kikärtan mer i vardagen och få variation i dina måltider. Sist, men absolut inte minst, bjuder vi på en guidning till kanelbullens dag och delar med oss av knepen för att lyckas med degen. Dessutom hittar du underbara kantarellrecept att njuta av till helgen och tips om hur du snabbt kan röra ihop dadelbollar när sötsuget slår till! Trevlig läsning! Nästa nummer når butik 20/10! Marika Edberg CHEFREDAKTÖR Med vårt matmagasin vill vi få dig älska mat lika mycket som vi gör. Här får du helt nya recept och smaker, alltid lagat efter säsong och med olika svårighetsnivå. Självklart får du även prissmarta middagar med tips och reklam för ICAs egna varor. Gott och smart med ICA Kvantum – Hela Sveriges matmarknad. Innehåll 4 Nyskördat 7 Härifrån: Skåne 8 Tema: Skördetid PRIS PER PORTION Vi har räknat ut vad recepten i detta nummer kostar per portion. Priset baseras på riktpriser för våra mest prisvärda varor och justeras efter mängden råvara som används i receptet och antal portioner. Priserna i det här numret är beräknade i slutet av maj 2025. Vi reserverar oss för prisändringar. MER INSPIRATION Du hittar alla våra recept, erbjudanden, inköpslistor och mycket mycket mer direkt i ICA-appen. Ladda ner den idag! FÖLJ OSS! Leta upp din lokala ICA Kvantum-butik i sociala medier och klicka på följ. Då håller du dig uppdaterad med händelser, erbjudanden och andra tips! 14 Redaktionen tipsar 16 Veckomenyn 18 Till bords med: Tove Nilsson 19 I skafferiet 20 För stora och små 22 Helgens goda 24 En råvara på tre sätt: Kikärtan 26 Bullfest 22 19 4 8 ICA Kundservice 020–83 33 33, vardagar kl 9:00–15:00 Annonsering icamedia.se E-post kvantums.matmagasin@ica.se Adress Marika Edberg, ICA Sverige AB, Box 4075, 169 04 Solna Chefredaktör MARIKA EDBERG Kategoriansvarig Frukt CECILIA EKFORS FORSBERG Receptansvarig ÅSA TAPPER Matkreatörer LEIF GRÖNLUND, TOVE LAVESKOG, NICLAS RAPP Redaktionell produktionsledare EMELIE LINDVALL, MALIN OLHAG OLAUSSON Layout ELISABETH SÖRUM Copywriter JONNA BERGHÄLL, ISABELLA JARL Art Director VERONICA ERIKSSON, ANTON VALLO Illustratörer THOMAS FRANZÉN, VIDAR FRANCKE Marknadschef ICA Kvantum MARTIN PERSSON Ansvarig utgivare FREDRIK KULLBERG Tryck RUTER AB Cirka xx kr /portion