20 centrum & shopping Tomat- och saffranssill Sma
skigt jultips från personalen på Ica Kvantum i Åkersberga Svårighetsgrad: Medel Tid: Under 30 min Snabb och god sill med fin färg och kryddig saffranssmak. Med inläggningssill, rödlök, dill och smaksatt crème fraiche skapar du en smaskig sillförrätt att avnjuta! Ingredienser 4 portioner 420 g inläggningssill på minuten 1 rödlök 2 msk hackad dill 2 dl crème fraiche saffran tomat salt och peppar Till servering: bröd ÅKERSBERGA KANALEN nr 50 • vecka 50 • tisdag 10 dec • 2013 Årets Julklapp 2013 Råsaftcentrifugen Årets Julklapp 2013 tar fasta på den kombinerade mat- och hälsotrenden där allt fler vill laga kvalitativ mat från grunden. En produkt som speglar konsumenternas ökade hälsomedvetenhet likväl som den starka gör-det-själv-trenden inom mat och dryck. Årets Julklapp 2013 är råsaftcentrifugen. Svenskens ökade matintresse speglas genom otaliga matprogram, kokböcker och receptsajter. Det finns också en omfattande hälsomedvetenhet bland de svenska konsumenterna. En trend som fortsätter växa och som hela tiden hittar nya uttryck. Den ökade medvetenheten har lett till att svenska konsumenter allt oftare tillagar sin mat från grunden. Man vill undvika att stoppa i sig socker och tillsatser så som olika E-nummer och annat oönskat. Årets Julklapp utses i år för 26:e gången Sedan 1988 har Årets Julklapp korats varje år i november då HUI Research, Handelns utredningsinstitut. Årets Julklapp har utvecklats till att bli en uppmärksammad och uppskattad tradition. För att en produkt ska kunna bli utsedd till Årets Julklapp ska ett eller flera av följande kriterier uppfyllas: • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal • Produkten ska representera den tid vi lever i Genom åren har följande produkter blivit utsedda till Årets Julklapp: Ica Kvantums glada medarbetare på färskvaruavdelningen. Från vänster övre raden Rasmus, Sanna och Richard. Från vänster undre raden Fredrika och Karin. FOTO: ICA KVANTUM ÅKERSBERGA Gör så här: 1. Låt fläsket smälta i en gjutjärnsgryta. När det blivit ljusgult ska smålökarna i med en nypa socker. Låt dem steka i ungefär 15 minuter utan lock. Rör om då och då. 1. Låt sillen rinna av och skär den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Hacka dillen. 2. Blanda crème fraiche med lök, dill och sill. Smaka av med salt och nymald peppar. 3. Sillen går att äta direkt men får mer smak om den får stå kallt ett par timmar. 4. Till servering: Servera sillen med bröd. 10% Vi utför hemkonsultation på all armatur Kan ej kombineras med andra erbjudanden. Gäller hela dagen. Storängstorget 3 • 08 540 233 44 • www.ljusdesign.nu din belysningsbutik 1988 Bakmaskin 1989 Videokameran 1990 Woken 1991 CD-spelaren 1992 TV-spelet 1993 En doft (parfym) 1994 Mobiltelefonen 1995 CD-skivan 1996 Internetpaketet 1997 Det elektroniska husdjuret 1998 Dataspelet 1999 Boken 2000 DVD-spelaren 2001 Verktyget 2002 Kokboken 2003 Mössan 2004 Den platta tv:n 2005 Ett pokerset 2006 Ljudboken 2007 GPS-mottagaren 2008 En upplevelse 2009 Spikmattan 2010 Surfplattan 2011 Matkassen 2012 Hörlurarna 2013 Råsaftcentrifugen NY URMAKARE i centrum! Det firar vi med 500kr rabatt vid köp av klocka från Vi bjuder på försäkring vid köp av ur. Batterier • Band • Länkjusteringar • Täthetskontroller • Reparationer m.m. Kompassen Åkersberga Centrum Tel 08 540 885 30 Öppet: Mån - fre 10-19, lör 10-17, sön 11-17 En smak av jul Lördag 14 dec