Jaguarkockens SOMMARMENY SOMMARMENY INKOKT RÖDING
Ingredienser: Portioner: 6 personer Tid: ca 1,5 timme Gör så här: • 6 rödingfiléer • 1,2kg färskpotatis • 2 rödlökar • 2 morötter • 1,5 dl rödvinsvinäger • 10 vitpepparkorn • 3 lagerblad • 2 knippen dill • 3 dl majonnäs • 2 citroner • smör • vatten • salt och peppar 1. Putsa filéerna fria från hinnor och eventuella ben, renskär kanterna för snyggare servering. Lägg sedan filéerna i en ugnssäker form med ett litet knippe dill med stjälkar. 2. Koka upp 1 l vatten, 1½ dl rödvinsvinäger, 3 tsk salt samt vitpepparkornen och lagerbladen. Skala löken och morötterna. Skiva löken grovt och slanta upp morötterna i tunna skivor. Tillsätt grönsakerna i lagen och låt den koka i några minuter. 3. Häll lagen med grönsakerna över fisken i formen, se till att fisken täcks ordentligt. Plasta formen och låt stå på bänken tills det kallnat, ca 1,5 timme. 4. Skär ner ½ knippe dill fint i en bunke och blanda det med 3 dl majonnäs, saften från ½ citron samt salt och peppar. Smaka av och låt stå kallt tills servering. 5. Tvätta färskpotatisen noga och koka den försiktigt i välsaltat vatten i ca 15-20 minuter. Håll koll att den inte kokar sönder. 6. Lyft försiktigt fisken från lagen och dra av skinnet, lägg upp och garnera med dill och citronskivor. 132 JAGUARMAGASINET.SE | NR.6/7 ÅR 2019