Lokaltidningen Kanalen 1
2018 • ONSDAG 19 DECEMBER • VECkA 51 • NR 51 • LO
KALTIDNINGEN KANALEN I ÖSTERÅKER OCH VAXHOLM kultur &nöje 25 notiser Gläns med dina popkunskaper … n nöjE The Public Åkersbergas Livequiz; popfrågesport med liveartister, har förgyllt onsdagarna i restaurangen under december. Sista chansen för i år att stoltsera med sin kunskap i Powerballader från 80-talet och Cornelis Vreeswijk-visor är nu på onsdag kl 19.30. Bakom mikrofonerna sitter Camilla och Calle. På juldagen och annandagen är det traditionella utgångskvällar med stor feststämning, framför allt på annandagen då Åkersberga All Star Band lirar partyrock av bästa märke. ja … eller bli hotelldirektör på egen skärgårdsö n mat&kroG Hotell-, konferens- och restaurangverksamheten på ön Nässlingen utanför Ljusterö finns tillgänglig för dig som vill bli ny arrendator. Johan Pedersén, som köpte ön för snart fem år sedan, har renoverat anläggningens byggnader, utökat hamnen, byggt ett nytt hotell och öppnat en ny restaurang. Nu söker han en samarbetspartner som är beredd att driva konferensverksamheten på skärgårdsön året om. ja Dags att boka kEVIn hanSEnS kärlek till grönsaker och frukt sträcker sig runt hela jorden. Foto: agneta JohanSSon TwoSixtyFour – ett mål för hungriga Vad är det som lockar folk som inte golfar till en golfbana? Några av ledtrådarna är en skön hemtrevlig miljö, vällagad näringsrik mat och ett fantastiskt soligt läge med utsikt över Stenssons nydesignade bana. Svaret är Österåkers golfrestaurang TwoSixtyFour. Det händer mycket på området runt Österåkers golf, inte minst inne i golfrestaurangen. Knappt har julbordet hunnit dukas av förrän det är dags att ladda upp för nya frukostar, luncher, konferenser, festmiddagar och företagsevenemang. Närmare 250 lunchgäster besöker dagligen golfrestaurang TwoSixtyFour. Att den heter så är en hyllning till golfspelaren Henrik Stensson för hans prestation i The Open Royal Troon där han fick den lägsta segerscoren i en major med 20 under par och 264 slag. Sedan starten våren 2017 är det kökschef Kevin Jansen som basar i köket. Att restaurangen är ett populärt lunchställe även för dem som inte golfar är något som han gläds åt. – Vi skapar en plats i hjärtat av klubben med mycket ”hemma hos känsla” och sticker ut lite för att vi arbetar mycket med smakrik mat gjord på färska råvaror med övervägande gröna inslag, säger Kevin. Han berättar att den inlagda auberginen i olika smaker och den senapsgriljerade sellerin har gjort stor succé som ett vegetariskt alternativ på julbordet. Likaså den strimlade grönkålen med caesardressing som även passar bra på sommarmenyerna. Kevin Hansen har ett långt förflutet inom hotell- och restaurangbranschen. Bland annat har han arbetat på lyxiga amerikanska kryssningsfartyg. Närmast kommer han från Domaruddens Kurs och friluftsgård. Tillsammans med personalens breda kunskaper inom gastronomi och sina smakupplevelser från hela världen presenteras spännande rätter. – Vi håller en bra mix med säsongsbetonat i olika teman. Allt från svensk husmanskost till mexikansk chili, thailändsk gryta och grekisk mat. Vi grillar också mycket. Speciellt under utomhussäsongen, säger Kevin och avslöjar att grillarna ute och inne är heta året om. Under våren och hösten dukas en grillbuffé fram under varje onsdagslunch. – Vi är väldigt flexibla och följer Österåkers golfs evenemang, ibland är det stora golftävlingar, konferenser eller After work vilket ger roliga variationer och utmaningar, säger Kevin och försvinner in i köket. Klockan är snart tio och de första lunchgästerna har redan kommit. Agneta Johansson redaktionen@fixmedia.se Julen börjar på Ålandsbåten Rosella Är du klar med klapparna? På Rosella är julstämningen på topp och du kan fynda de sista julklapparna bland 1 000 kvadratmeter shopping. Den 23/12 blir röda priser ännu rödare när mellandagsrean drar igång. Det är också sista dagen som du kan njuta av Kocklandslagets julbord ombord. DAGSKRYSSA MED ROSELLA VarjE daG erbjuds en vegetarisk-, en fiskoch en kötträtt på menyn tillola EImrE på Österåkers golfrestaurang TwoSixtyFour ser till att det finns något för alla på grillarna. sammans med en färgsprakande salladsbuffé med hembakat surdegs- eller filmjölksbröd. Kapellskär–Mariehamn 50:prisex per person inkl buss Boka på Vikingline.se/rosella Anslutningsbuss från Åkersberga måndag, onsdag, torsdag och lördag. JULBORD Glögg, hemlagade rätter med klassiska smaker samt vårt berömda gottebord. När solen sakta går ner dukar vi upp vår härliga julbuffé. Pris: 450:-, barn 15 kr/år tom 12 år. Alt. meny går att förbeställa. Helger och vardagkvällar 1-22 dec Mindre sällskap kan boka övervåningen och större kan abonnera hela restaurangen. Vi på Solbrännan önskar alla våra gäster en riktigt God Jul! Öppettider v 51 och 52 se hemsidan. Solbrännan.se Solbrännan solbrännan.se Restaurang & Café Stråkvägen 2, Österskär • Bokning: 08-540 609 09 alt. info@rodloga.com 82x178 mm MELLANDAGSREA FRÅN 23/12 Lite mer hjärta mat & krogliv Julklappstips! se hemsida solbrännan.se Ett fåtal platser kvar...