Nöjesnytt Växjö 1
Nöjesnytt Växjö MODE
Nöjesnytt Växjö STUDENTLIV
Nöjesnytt Växjö TEKNIKPRYLAR
Nöjesnytt Växjö NOTISER
Notiser Hassan Ahmed är kock på King of India. re
sponsen har varit minst sagt positiv. –Jag har alltid älskat indisk mat och har länge känt att det behövts en sådan här typ av restaurang i Växjö. Det svåra är att få tag i riktigt bra kockar, men när jag sedan fick med Hassan på tåget var det bara att köra. Hassan heter Ahmed i efternamn och det är han som är ansvarig för de fantastiska smakupplevelserna på King of India. –Det är Allans ”fel” att jag hamnade i Växjö, säger han med ett leende. Vi har känt varandra länge och han tjatade om att vi måste starta en restaurang här. Jag har jobbat med indisk mat hela mitt yrkesliv, både i London, Stockholm, Göteborg och andra ställen och när Allan lade fram förslaget om King of India tyckte jag det lät som en rolig utmaning. Det viktigaste för Allan och Hassan var att King of India skulle kännas genuin, och det gör den sannerligen. Nyckeln ligger, naturligtvis, i råvarorna och kryddorna. –Vårt motto är en stekpanna, en maträtt, en kund, säger Allan. Allting lagas från grunden, inga halvfabrikat eller liknande. Vi beställer också alla kryddor direkt från Indien, som kommer hit via London. Sen har vi ju tur som har en så fantastisk kock som Hassan, han tillför verkligen något extra till Växjös matkultur. Hassan rodnar nästan av berömmet, men erkänner att responsen från kunderna har varit närmast överväldigande. –Det var en gäst som tyckte att maten var farligt god, att man bara vill ha mer, och det är ju en väldigt fin komplimang, säger han. Både Allan och Hassan är överens om att det indiska köket är överlägset det mesta, framför allt därför att det är mångsidigt och att alla kan hitta någonting de gillar. Utmaningen ligger i att få folk att upptäcka indisk mat och det är också därför man har en väldigt generös meny. –Jag är vanligtvis ganska skeptisk till vegetarisk mat, men den indiska varianten är sagolikt god, säger Allan. Det hoppas vi att folk ska upptäcka också. Sedan har det också varit viktigt för oss att skapa en skön och mysig miljö i restaurangen och det verkar som om folk gillar det. Ryktet om oss har ju spridit sig och att gästerna fortsätter strömma in, och komma tillbaka, tar vi som bevis på att vi faktiskt har lyckats med att skapa en riktigt genuin indisk restaurang. s F TEXT & FOTO: OLA KARLSSON D IL FORNO 82 | nöjesnytt KING OF INDIA -GENUIN INDISK KOKKONST ör att vara en så pass liten stad har Växjö ett fantastiskt utbud av matställen, men det många har saknat är en riktig indisk restaurang. Så även Allan Schwech, som efter många år i restaurangbranschen bestämde sig för att göra slag i saken. I augusti öppnade så King of India, och –Vi öppnar klockan 10 och under dagen bjuder vi på fika, livemusik och möjlighet att få en lätt styling gjord gratis på salongen, säger Olivia. Dessutom kommer vi att ha modeller på stan, som går runt i coola frisyrer och delar ut överraskningar. Förhoppningsvis kommer de också att ge folk en hel del inspiration – det blir mycket smink och mycket hår. Veckan efter fortsätter firandet på Klippday, och vill man veta vad det innebär får man bege sig till salongen den 20 oktober, då allt ska avslöjas. Och det finns många anledningar att fira, menar Olivia. –Vi har haft ett fantastiskt år här på salongen och vi är ett gäng som verkligen har roligt ihop. Vi hoppas att folk vill komma och fira med oss den 20 oktober – alla är hjärtligt välkomna, om det så bara är för att ta en fika eller mingla. s D KLIPPDAY JUBILEUM PÅ en 1 oktober var det ett år sedan Olivia Hagelin tog över som ny ägare på salongen Klippday och det ska naturligtvis firas. Lördagen den 20 oktober blir det baluns och jippon hela dagen, både inne på Klippday och ute på stadens gator. en 15 maj i år tog Sangar Shouker, en man med lång erfarenhet av restaurangbranschen, över det som tidigare var Citykrogen och som nu går under namnet Il Forno. Sangar har renoverat och målat om och lyckats skapa en egen profil på restaurangen, som har allt det som en mysig kvarterskrog ska ha. Fokus ligger, som namnet antyder, på det italienska köket, och man erbjuder både à la carte, pizza och dagens lunchbuffé, allt till väldigt rimliga priser. –Vi har ju våra fina stenugn som vi bakar pizzorna i, och just nu i oktober har vi ett fint erbjudande, där man kan köpa pizza 1-22 med sallad och dryck eller en kebabtallrik för 65 kr, säger Sangar. Vi har också fullständiga rättigheter, det kan vara nog så viktigt att påpeka (skratt). s
Nöjesnytt Växjö DIGILISTAN BY NÖJESNYTT
Nöjesnytt Växjö RECENSIONER
Nöjesnytt Växjö SERIER