Loading...
Byggnadsarbetaren Ledaren
Byggnadsarbetaren Test - Snickarpennor
Byggnadsarbetaren Verktygslådan
Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Ställningsfusket
Byggnadsarbetaren Besserwissern
Byggnadsarbetaren Ostlänkens första etapp
Byggnadsarbetaren Val 2018
Byggnadsarbetaren Byggmissar
Byggnadsarbetaren Byggkollen
Byggnadsarbetaren Ögonblicket
Byggnadsarbetaren Arbetsmiljö
Byggnadsarbetaren Tävling
Byggnadsarbetaren Efter jobbet
URRK VEM VILL ÖPPNA BURKEN? ● Lukten ur surströmm
ingsburken är stark. Speciellt när den öppnas. Därför är detta ett kritiskt moment vid middagen. Speciellt för dem som är nya. Och det hjälper föga att de rutinerade säger att det ”smakar inte lika illa”. Men det finns ett par knep att dämpa doften. Ett är att öppna burken i vatten. - Det fungerar men jag tycker inte det är så bra. Fisken blir slabbig och det kommer upp lukt i alla fall. Ett bättre knep är att lägga hela burken i frysen en halvtimme innan det är dags att äta. Kylan tonar ner doften, säger Boo Dahlin. NYCKELN TILL EN SCHYSST PENSION Ruttnar du på lukten? Lägg den i frysen en stund innan du öppnar. Vad ser du framför dig när du tänker på pensionen? För att få friheten att göra det du längtar efter, behöver du en bra tjänstepension. Hos oss har våra kunder fått en god avkastning som legat En halv miljon LO-medlemmar har redan valt Enligt Risk & Försäkrings årliga jämförelse, nr 10 2017, har vår avkastning till våra fondsparare legat i topp, sett över 10 och 5 år. DÄRFÖR HAR VI SURSTRÖMMINGSFEST I AUGUSTI ● Tidigare var det lagstadgat med surströmmingspremiär den tredje torsdagen i augusti. Så är det inte längre utan det går bra att äta hela året. ● Förklaringen till varför vi äter mycket surströmming under augusti beror på tillverkningen. Surströmming görs av vårlekströmming. Orsaken är att den inte är lika fet som strömmingen är under resten av året. ● Lekströmmingen fiskas när isen släpper under maj. Väl fångad placeras fisken i en tunna med saltlake där den får ligga i åtta till tolv veckor. Efter det packas strömmingen i burkar där den får jäsa några veckor. När den processen är klar är fisken mogen att äta – lagom till mitten av augusti. LÄS MER PÅ FOLKSAMLOPENSION.SE ELLER RING OSS PÅ 020–414 414 BYGGNADSARBETAREN #8, 2018 49 FOTO: COLOURBOX FOTO: THOMAS ANGERMANN
Byggnadsarbetaren Sport
Byggnadsarbetaren Bildkryss
Byggnadsarbetaren Medlem i Byggnads