NG Sthlm 1
NYTT KROGKONCEPT PÅ CLARION STOCKHOLM Nòr ska rul
las ut på utvalda hotell i kedjan. BRASSERIE NÒR ÄR ett nytt restaurangkoncept som har etablerats runt om i Sverige på utvalda hotell inom Strawberry det senaste året. Nu har det även kommit till Södermalm. – Nòr är en restaurang för alla tillfällen, något vi upplever att vi har saknat på den här delen av Söder, säger Ida-Maja Tejle som är General Manager på Clarion Hotel Stockholm. MATEN BESTÅR AV nordiska klassiker med en modern touch och rymmer såväl en ständigt uppdaterad à la carte-meny som ett par dagens. – Tillsammans med mitt team strävar vi efter att skapa matupplevelser som förenar klassiska rätter med de bästa av våra lokala råvaror, säger Laura Camino som är head chef på Clarion Hotel Stockholm. COCKTAILMENYN ÄR I sin tur en hyllning till några av världens mest anrika hotellbarer och vinhyllan består till största del av viner från Frankrike, Italien samt Spanien. Nòr öppnade på Södermalm i mitten av oktober. Konceptet kommer även till Clarion Hotel Amaranten på Kungsholmen senare i höst. Nòr håller öppet måndag till torsdag mellan 17:00-22:30 samt fredag och lördag mellan 16:30-23:00. PRISAD MALMÖKROG TILL STOCKHOLM För ett par år sedan vann de Nöjesguidens Malmöpris för bästa krog. Nu öppnar de i huvudstaden. DET ÄR DEN populära kinesiska streetfoodkrogen Köket Lu som öppnar på Nytorget på Södermalm. – Vi har fått frågan en gång i veckan om att komma till Stockholm, säger ägaren Luong Lu till Sydsvenskan. KÖKET LU ÖPPNADE för fyra år sedan på Davidshall i Malmö. Året därpå kammade de hem Nöjesguidenpriset för bästa krog. – Vi har alltid lagat fantastisk mat hem och idén kommer därifrån. Att jag vill visa upp den matkulturen som mina föräldrar, nu speciellt min mamma, bär med sig. Konceptet är från Hong Kong och jag gillar inte att använda ordet ”autentiskt”, men jag blir tvungen. Vi ville hitta det autentiska köket, som vi inte kände fanns, sade Luong Lu i en tidigare intervju med Nöjesguiden. Köket Lu öppnar vid Nytorget under våren 2024. SAVOJ TILL STOCKHOLMSVERKEN I januari 2024 får kvarteret Stockholmsverken på Södermalm tillskott i form av pizza. DEN KOMMANDE PIZZERIAN i Stockholmsverken blir den andra restaurangen signerade bröderna bröderna Jonathan och Andreas Azizsson, som är söner till grundaren av den legendariska pizzerian Alcamo i Jönköping. E&G HAR FÅTT ETT SYSKON Teddys har öppnat på Sibyllegatan. EGON OCH GÖSEN, mer känt som E&G, har länge förgyllt Sibirien med fintysk matkultur och minst lika fina viner. Nu har de öppnat en systerkrog på Sibyllegatan 43. TEDDYS KOMMER ATT erbjuda frukost, lunch och middag samt deli. Öppningen gick av stapeln i mitten av oktober. 84 NÖJESGUIDEN | NR 11, 2023 SAVOJ ÄR SYNONYMT med napolitansk pizza, men erbjuder även smårätter och naturvin. Den nya restaurangen i Stockholmsverken kommer att ha samma koncept som den i Vasastan men kommer också att servera lunch. – Det känns otroligt roligt att öppna en till restaurang, vi gillar verkligen den industriella arkitekturen i Stockholmsverken och ser väldigt mycket fram emot att öppna ett till Savoj här, säger Jonathan Azizsson. SAVOJ ÖPPNAR på Magnus Ladulåsgatan 4 i januari 2024. Krogen kommer att vara 300 kvm stor och ha omkring 75 sittplatser.