DT 1
därför in fyra stycken olika pizzor, något som va
rmt rekommenderas. Maten på Paradiset är som gjord att delas med andra och när pizzorna bärs in till tonerna av italo disco blir vi inte besvikna. Vi får varsin guldfärgad sax att dela upp pizzorna med, något som underlättar i vår lilla delningsceremoni. På vårt bord finns en Marinara med tomat, mozzarella, sardeller, kapris och basilika, en Caricofi med tomat, mozzarella, kronärtskocka och champinjoner, en Nduja med tomat, mozzarella, nduja och basilika samt en Pomodorini med mozzarella, tomat, pomodorini arrosti och ramslök. Marinara och Ndujan blir snabbt våra favoriter, pizzorna har goda smaker och även om det är relativt få ingredienser är de starka, smakerna känns rena och lyfts verkligen i sin enkelhet. Det är även lite extra kul att få ta del av ndujan som en annars inte stöter på allt för ofta. Den starka och bredbara salamin är inte något för den veke men smakar himmelskt och brinner som en välsmakande eld i munnen. Caricofin är fin i smakerna men blir något mild då kronärtskockan, champinjonerna och mozzarellan är så mjuka i sina smaker. Pomodorinin briljerar i sin enkelhet men är något för oljig, det rinner från munnen från varje tugga. Mätta och belåtna kan vi dock konstatera att pizzorna höll måttet även om det finns vissa förbättringspunkter hos några av dem. Vi hade gärna sett mindre pizzakanter då en snabbt blir mätt om en ska göra ett försök att äta pizzan i sin helhet, men det är självklart en smaksak. Till våra pizzor dricker vi husets röda, ett välsmakande och enkelt vin som har ett ytterst humant pris. Paradisets meny är som gjord för att avnjuta i sällskap med andra, allt på menyn är ytterst plockvänligt och avslappnat. Vi börjar känna oss mätta medan vi sitter och spejar ut över solnedgången borta vid färjeläget och trots att vår mat är uppäten sedan en tid tillbaka vill vi inte riktigt bege oss bort mot stan ännu. Det är något med att åka en liten längre bit bort för en middagsupplevelse, speciellt när restaurangen ligger så vackert som Paradiset. Något säger mig att det lär bli betydligt fler besök här i sommar och det beror inte enbart på att vi inte hann testa efträttspizzan Fragola med jordgubbar, jordgubbsskum och myntasocker. Den får vi spara tills nästa gång då det är lite mer uteserveringsvänligt väder. 22 djungeltrumman.se • 2019