Buffé 1
INNEHÅLL 7 OKTOBER Trenden, råvaran och matkultur
en att utforska just nu. 26 MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård där spannmål odlas på traditionellt vis. 28 MED PUMPA OCH STÅT! Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa! Vi låter den ta plats i både söta och salta recept. 13 SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken. 35 MATNYTTIGT Kocken Frida Ronge gör det enkelt att skaffa sig lite nyttigare matvanor, denna gång genom en lyxig chokladmousse med avokado! 39 SOFIAS SPANING Gör som Buffés matkreatör och prova ravioli al uovo – pastakuddar fyllda med äggula. 21 PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj. 36 ICAs EGNA SIDOR Energirika mellanmål för alla smaker, rosa bandet i fokus och en härlig frukost med lägre sockerhalt. 3 BUFFÉ #10/2021 Alla våra recept som tillagas i ugn är anpassade för över- och undervärme – använder du varmluft så sänk temperaturen med ca 25 °C. På buffe.se hittar du ännu mer inspiration och kan bläddra i tidigare nummer av Buffé. Du som inte vill ha tidningen i tryckt form kan säga upp din prenumeration på buffe.se med Bank-ID. BUFFÉ Bara våra bästa stammisar (som handlar för mer än 1 500 poänggrundande kronor/månad) får Buffé – inspiration och matlust för vardag och fest. Ansvarig utgivare Anders Svensson Konceptansvarig Maria Martinsson ICA Media icamedia.se ICA-kort 033-47 47 90 ICA Kundservice 020-83 33 33 Helgfri mån–fre, kl 8–15 Redaktionen tar gärna emot frågor och kommentarer kring innehållet i tidningen. Frågor kring adressändring, utebliven tidning eller uppsägning av prenumeration hänvisas till ICA Kundservice. Bufféredaktionen på Studio Bon Ringvägen 123, 116 61 Stockholm Epost buffe@studiobon.com Redaktionschef Johan Lindberg Ansvarig redaktör Agnes Regell (föräldraledig) Tf ansvarig redaktör Liv Bossuyt Redaktör Josefi ne Nyberg Receptansvarig & matkreatör Sofi a Nilsson Senior art director Josephine Johansson Kundansvarig Krister Ragnarsson Produktion Studio Bon Repro Turbin Tryck Eversfrank, Meldorf
Buffé OKTOBER Trenden, råvaran och matkulturen att
utforska just nu.
Buffé SMAKRIKT FRÅN BANGLADESH Kocken Nahid Hassan
serverar perfekt palak paneer och het tandoori chicken.
Buffé PAJPERFEKTION Förtjusande vackra pajer: från
crème brûlée i stort format till amerikansk plommonpaj.
Buffé MATPIONJÄRERNA Följ med till Lundens Gård dä
r spannmål odlas på traditionellt vis.
Buffé Höstens ingrediens nummer ett stavas pumpa!
Vi låter den ta plats i både söta och salta recept.
Buffé ICAs EGNA SIDOR
Buffé SOFIAS SPANING