Nolltretton 1
MAT & DRYCK Kebab Baren firar Kebab Baren har fun
nits i Linköping sedan år 1980 och idag drivs restaurangen av Korial Korial – som har 30 års vana inom restaurangbranschen. Sedan Korial tog över restaurangen år 1999 har han gjort en hel del förändringar för att kunna erbjuda sina gäster bästa möjliga matupplevelse. – När jag tog över restaurangen så ändrade vi hela konceptet. Vi skaffade en mycket större lokal och ändrade hela menyn så att den skulle passa alla. Idag har vi kunder från 6 upp till 90 år som alla gillar vår kebab, säger Korial. Vad är speciellt med just er kebab? – Såsen! Det finns ingen som kan slå vår sås. Dessutom gör vi all mat från grunden och så har vi färsk kebab gjord efter eget recept. Nya rätter på menyn I år har Kebab Baren genomgått ytterligare en stor förändring. Hela restaurangen har renoverats under november och från den första december har man även pizza, pasta och sallader på menyn. Även dessa rätter görs helt från grunden och råvarorna är av hög kvalitet. Dessutom finns det möjlighet att få rätterna både laktosfria och glutenfria. Bakom de nya rätterna står Roger Thor som nyligen blivit anställd hos Kebab Baren. Roger har jobbat som kock och bagare i 42 år, och ser nu fram emot att sprida sin matglädje hos Kebab Baren. – Innan jag började jobba på Kebab Baren jobbade jag som kock på många olika platser i både Sverige och utomlands. Jag älskar att laga all typ av mat och gillar att lära mig nya saker inom matlagning – man blir ju aldrig fullärd som kock. Kan du berätta lite om det nya utbudet? – Vi har ett 50-tal olika pizzor i unika kombinationer, inklusive efterrättspizzor. Även salladerna finns i flertalet olika varianter och man kan välja mellan fem olika dressingar till sin sallad – däribland tzatsiki och vår speciella kebabsås. Såklart har vi också en barnmeny med bland annat barnpizza, pannkakor och nuggets. Vi har också börjat med veckans erbjudande – varje vecka serverar vi en pasta, en pizza och en kebablunch till ett bättre pris. Text: Sofie Strandberg Foto: Mats Nilsson 40 år med att utöka sin meny Kebab Baren har försett Linköpingsborna med sin uppskattade kebab i 40 år – nu har de utökat till att även servera pasta, sallad och pizza i unika och välsmakande kombinationer. Korial Korial och Roger Thor ser fram emot att erbjuda kunderna en bredare meny. Som att gå in i Willy Wonkas chokladfabrik Text: Sofie Strandberg Foto: Mats Nilsson Godishuset får nytt unikt utseende och ett större utbud av godis än någonsin. Tror du att du kommer kunna känna igen dig eller missta dig för att ha hamnat i Willy Wonkas chokladfabrik? Polkagrisar från Gränna finns numera i utbudet hos Godishuset. G odishuset har funnits i Linköping i över 20 år och är en av få egna godisbutiker som endast fokuserar på godis. Idag drivs butiken av Alex Haglind, men det var hans pappa som startade Godishuset som från början låg i Skäggetorp Centrum. Numera hittar du Godishuset i i-Huset där Alex tillsammans med några 20 NOLLTRETTON anställda sköter om butiken som precis genomgått en stor förändring. – Butiken har fått ett helt nytt koncept och ny design. All gammal inredning har bytts ut mot ny specialbeställd inredning som är helt unik för vår butik. Vi har delat upp butiken i olika sektioner för olika typer av godis – bland annat så har vi en sektion för godiskorgar och en annan sektion för godisnyheter. Vi har också ordnat massor av roliga och unika sätt att exponera vårt godis på, berättar Alex och tillägger: – Vi vill få fram en känsla av att man kommer in i Willy Wonkas chokladfabrik när man kliver in i butiken. Förutom att utseendet i butiken helt har förändrats så har också utbudet uppdaterats – fast inte på bekostnad av kvaliteten. Godishuset satsar fortfarande på att endast erbjuda godis av högsta kvalitet. – Bland annat så har vi en ny sektion där vi bara har massa amerikanskt godis. Vi har också tagit in klubbor från Gränna som de gör på beställning åt oss. På tal om beställning, så kan man numera också specialbeställa presentkorgar fyllda med godis från oss. Sedan kommer vi precis som tidigare att vara snabbast på nyheter och ha ett riktigt brett utbud av lösviktsgodis, säger Alex.