Byggnadsarbetaren Byggnytt
Byggnadsarbetaren Lönetoppen
Byggnadsarbetaren Löner
Byggnadsarbetaren Avslöjande
Byggnadsarbetaren Stor guide
Byggnadsarbetaren Hallandsåsen
Byggnadsarbetaren Test
Efter jobbet SAGT & HÖRT ”Ändå missar den nådastö
t som titeln hänvisar till målet. Kanske för att I’m not runnin’ och Roar låter som de schlagerbidrag The Poodles ännu inte har revirmarkerat.” AFTONBLADET OM COUP DE GRACE ”Binda flugor” har gummiaktig pärm så att man ska kunna ha den nära till hands. Behöver du hjälp? Här är den ... Binda fl ugor PETER GATHEROLE FISKE Jag är en inbiten spinnfi skare, utan fl ugerfarenhet, så kanske är jag inte helt rätt person för den här recensionen. Tänker jag först. Sedan slår jag upp pärmarna och ändrar uppfattning helt. Det här är nämligen en bok för nybörjaren som vill lära sig binda fl ugor från grunden. Upplägget är grymt detaljerat, och allt sker i tur och ordning. Först får jag lära mig vilka material och verktyg jag behöver (och att det fi nns en hel del som jag inte behöver). Sedan får jag lära mig grundtekniker, som att fästa bindtråd och lacka fl ugans huvud. Därefter följer prov på återkommande moment som är gemensamt för vissa familjer av fl ugor, till exempel hur man gör en förtyngd kropp för sjunkfl ugor. Inte förrän på sidan 50 är det dags för själva fl ugbindningen. Och till skillnad mot många andra fi skeböcker är varje litet pill, varje liten knut eller bindning tydligt illustrerad med en bild. Givetvis fi nns också guider över vilka arter som helst nappar på vilka fl ugor. Utgivarna har till och med tänkt på att utforma boken med lite gummiaktiga pärmar som torde skydda bra mot väta. Det betyder att man kan ta boken med sig ut i naturen, om man gärna vill sitta i tältöppningen och knyta en fl uga i eldstadens sken, efter avslutat fi skefänge. Riktigt bra det här. JOHAN SJÖHOLM Gamma Ray med gamle 80-talshjälten Kai Hansen gästar Göteborg och Brew House den 26 mars. ”Förtrollande bok om hur man binder fl ugor. Det är minutiöst beskrivet med såväl text som bilder.” VÄRNAMO NYHETER OM ”BINDA FLUGOR” ”From Paris with Love” är en underhållande actionfi lm som aldrig blir tråkig. Tyvärr så skiner intelligensen med sin frånvaro och Travoltas karaktär blir mer av karikatyr.” MOVIEZINE.SE MUSIK Coup de Grace TREAT HÅRDROCK Pudelrocken har fått ett uppsving, inte minst genom melodifestivalen där band som H.E.A.T. och The Poodles blåst nytt liv i genren. Rätt logiskt då att originalband från -80-talet försöker sig på comeback. ”Paper Tiger” heter ett spår på Treats första nyskrivna album på nio år. Titeln beskriver ganska bra helhetsintrycket av plattan. Treat har behållit ett autentiskt pudelsound och produktionen är snygg på alla sätt och vis. Men det riktiga bettet i riff och refränger saknas. Plattan lider också av att den är 13 låtar lång (plus preludium), vilket den inte håller för. En kapning av tre, fyra spår hade varit önskvärt. FILMER From Paris with love REGI: PIERRE MOREL ACTION När en halvfet 55-årig John Travolta gör tre volter och samtidigt skjuter fem terrorister i huvudet och levererar en fräck replik slår det mig hur långt ifrån verkligheten denna genre har glidit. Det här är mer en slags dans än en våldskildring. Tarantino och bröderna Cohen är några som kan göra bra modern action. Luc Besson är en annan och hans bidrag i manusarbetet är den här fi lmens enda behållning. När vi sett allting förut krävs en regissör som vågar spinna loss. Annars kan jag lika gärna gå hem och hyra ”Die Hard”. FREDAGSKÄK Gnocchi med San Daniele-skinka INGREDIENSER (4 pers): ■ 400 g färsk gnocchi ■ 1–2 msk olivolja ■ 50 g smör ■ salt och svartpeppar ■ 120 g lövtunna skivor San Daniele-skinka eller parmaskinka ■ några blad salvia ■ ev. riven parmesan GÖR SÅ HÄR: 1 Koka gnocchin i rikligt med vatten, lite salt och olivolja enligt förpackningens anvisningar. Häll pastan i ett durkslag men spara lite kokvatten. 2 Smält smör och tillsätt peppar, gnocchi samt 2 msk av pastavattnet. Rör om i någon minut så att smakerna faller på plats. 3 Placera lövtunna skivor av skinkan på tallriken och slå gnocchi över. 4 Garnera med salviablad och gärna parmesan. GLENN STRÖMBERG tipsar om kulinariska godbitar från sin tid som fotbollsproff s i Italien. Recepten är hämtade ur boken ”Mitt Italien – pasta och pizza från norr till söder”. Kockar är Mats Nordström och Antonio Polzella. JS MF FOTOLIA MED GLENN STRÖMBERG