Nollelva 1
KROG Dags för Franz Jäger igen i Värmekyrkan den
2/11. Det är den sjunde upplagan av Pumpa På - det vill säga ett hejdundrande Halloweenparty. Varje onsdag fram till jul kör Brewdog ”ät så mycket kycklingvingar du vill”. Beställ in ett lass och svulla loss med olika såser. Melissa Horn kommer till Flygeln den 15/11. Hon ger sig ut på en stor turné med en splitterny platta i bagaget. Varje fredag, exempelvis 1/11 och 8/11, är det karaokekvällar på New York Grill & Bar. Kanske är det du som blir kvällens stjärna? Rock´n´rollen - högsta fart utan minsta kontroll! Den 1 november kommer Black Jack och spelar upp till dans på Borgen. Restaurangbranschen – ett självklart val för Stellan Text: Camilla Larsson Foto: Mikael Grahn Stellan Linde har jobbat inom restaurangbranschen i hela sitt liv och han trivs som fisken i vattnet. Idag driver han Burgers & Bangers i Norrköping. B åde hans mormor och morfar var charkuterister och det var mycket tack vare dem som han fick upp ögonen för restaurangbranschen. Intresset för matlagning växte sig snabbt stort, vilket gjorde det självklart för honom att utbilda sig inom området och under åren har han jobbat på flera olika restauranger bl a Spahotellet och Östgöta Kök. Han känner att han hittat rätt och har trivts väldigt bra inom branschen redan från första stund. År 2015 öppnade han Burgers & Bangers tillsammans med Karin och Thomas som han tidigare jobbade med på Östgöta Kök. – Vi fick en förfrågan av Magnus Malm om att öppna en restaurang i en av Magnentus lokaler och det kändes helrätt att tacka ja, säger Stellan. SÅ NÄRPRODUCERAT SOM MÖJLIGT Namnet på restaurangen blev Burgers & Bangers och här skulle fokus ligga lite mer på ”American Dining”. – Namnet avslöjar en stor del av utbudet. I restaurangen serverar vi hamburgare, korv, öl och milkshakes. Vi jobbar med svenskt kött som är så närproducerat som möjligt och vi maler köttet själva i restaurangen dagligen. Vi bakar även vårt eget 46 NOLLELVA hamburgerbröd, säger Stellan. Sedan bara ett par veckor tillbaka finns restaurangen i nya lokaler på Trädgårdsgatan 6, bara ett stenkast bort från de gamla. – Det är fortfarande samma koncept och samma varma och mysiga känsla, men de nya lokalerna har gett oss bättre förutsättningar. Nu har vi ett rum där vi kan ta emot slutna sällskap på upp till 30 personer, ett större kök, en mysig loungedel och fler toaletter. Det har blivit ”Burgers & Bangers 2.0” helt enkelt. Vad är det roligaste med ditt jobb? – Att träffa gästerna. Vi har en väldigt bred publik, vilket är jättekul. Jag tycker också om variationen och att man hela tiden får jobba med kreativa lösningar. Hur har restaurangbranschen utvecklats i Norrköping? – Det känns som att det inte finns något stopp för restauranger här vilket är jättekul. Ju fler restauranger som kommer, desto mer måste alla restaurangägare vara på tå och se till att hålla en hög kvalité. Grand Opening hos Lagerqvist Lagerqvist Restaurant & Bar är stängt för renovering, men inte länge till - den 29 november är det dags för Grand Opening. – Det är fortfarande Lagerqvist med god mat, bra service och goda cocktails, men vi gör en nysatsning och ger lokalen ett rejält ansiktslyft. I den nya lokalen ligger fokus på 1920- och 1930-tal men vi kommer att behålla de klassiska källarvalven, berättar Malak Ertas som driver Lagerqvist och fortsätter: – Maten på Lagerqvist kommer att bestå av rätter som vi själva tycker om, både att tillaga och att äta. Kvalitén på råvarorna är viktigast och styr delvis menyn. Utbudet kan variera då vi helst använder närproducerade och säsongsbetonade råvaror. UMGÅS FRAM PÅ SMÅTIMMARNA – En annan nyhet gästen kommer möta är vår satsning med Cocktail Dinner där vi en gång i månaden serverar en late night Chefs menu med olika teman. Då skruvar vi upp tempot på musiken och maten. Öppettiderna ändras och vi kommer att erbjuda norrköpingsborna en plats att kunna umgås på fram på småtimmarna, då vi kommer att ha öppet fram till kl. 03.00 på fredag och lördagar. En Signatur cocktail-meny kommer presenteras med unika kombinationer och smaker bredvid en klassisk cocktail-lista. Det kommer att bli många trevliga kvällar och vi ser fram emot att presentera det bästa vi kan erbjuda i form av mat, dryck och musik till vårat Norrköping. (CL) Foto: Shutterstock