Utmärkt Göteborg 1
Denna sida är en annons från 21GRUPPEN HÖGA AMBIT
IONER OCH BRILJANTA COCKTAILS MÖT THE PARLOUR Mat och dryck går som hand i handske, precis som upplevelsen av barhänget är starkt kopplat till vad du har i glaset. Nivå och ambition när det kommer till dryckeskvalitet och råvaror är med andra ord en enormt viktig del i upplevelsen när man går ut. Det här har The Parlour full koll på, och det är med andra ord inte särskilt konstigt att de har lyft cocktailkonsten till nivåer som få andra krogar klarar att matcha. Vi fick en pratstund med Christopher Lundkvist, dryckesansvarig för 21Gruppen där The Parlour ingår tillsammans med restaurangerna La Gondola, Piccola Gondola och The Stockyard. Christopher ansvarar för sammansättningen dryckesmenyerna i restauranggruppen och är även barchef på The Parlour, så det finns med andra ord ingen som är bättre lämpad för att prata om cocktails. Utgångspunkten för The Parlour är att arbeta med de bästa produkterna. Man vill ligga i framkant när det kommer till kreativitet, cocktailtrender och att tänka nytt i drinksammanhang - oavsett om det handlar om ingredienser, presentation eller garnityr. Höstens drinkmeny inspireras till fullo av det japanska och peruanska köket - Nikkei - och här hittar man såväl drinkar som inspireras av såväl Machu Picchu som den japanska wasabin och boba tea. Hit kan man gå för att njuta av kvalitetscocktails och matupplevelser alla dagar i veckan. Varför inte smita förbi för en fördrink om planerna ligger på annat håll? Christopher själv har tolv års erfarenhet bakom baren och säger att gästernas kunskap och önskemål har förändrats en hel del sedan han klev in i branschen. – De sista åtta åren skulle jag säga att folk har blivit mycket mer medvetna om vad de dricker. För oss på The Parlour passar det bra, hit kommer folk tillbaka just för att de kan dricka goda drinkar vilken tid som helst på dygnet. Oavsett om det är en tisdag- eller lördagkväll. Vi har kunnig personal, fin miljö, och man kan alltid förvänta sig en grymt bra drink. Vi skiljer oss mot en vanlig nattklubb där du dricker GT och Vodka Redbull. Man är från The Parlous håll inte främmande för att leka med gästernas uppfattningar av hur en drink ska se ut. En av deras drinkar, till exempel, är en helt citrondrink där man har gjort en egen lag på citronsyra och vatten - helt genomskinlig. - Ögat säger att den inte ska smaka citron, men det gör den. Spriten serveras i en kopp bredvid, och gästen får hälla i den själv. Den sjunker ned i drinken och bildar väldigt vackra mönster innan den rörs ihop med lagen. Vad är det som gör att The Parlour håller så hög nivå på sina cocktails? – Vårt tankesätt är kvalitet. Visst tar det längre tid att göra en drink på vårt sätt men då hittar vi lösningar där vi kan hålla standarden hela tiden. Vi tar hellre in mer personal för att säkerställa att vi alltid håller hög nivå än tvingas sänka standarden när det är högt tryck i baren. Vilka drinkar skulle du säga är The Parlours signaturdrinkar i vinter? – I vinter är det två drinkar vi vill lyfta fram lite extra. Drink Your Greens är en avokado-, lime- och wasabidrink på mezcal och tequila, med tajinsaltkant som dekoration. Tajin är en mexikansk saltblandning som tillför hetta och lime. Och sedan är det vår Bobadrink, som görs med kondenserad mjölk, färsk passionsfruktpuré, socker, citron, bobamix, samt ljus rom och apelsinlikör. 3 Många som vill beställa en cocktail kanske inte vet riktigt vad de är ute efter, och landar då ofta i “jag vill ha något gott”. Hur ska man gå till väga för att få något man gillar? – Beställ inte bara “en god drink” utan beskriv vad du gillar, kanske en ingrediens eller om du gillar sött eller surt. Gillar du vanilj, passionsfrukt, kanel? Ge bartendern något att gå på och lita på yrkeskunnandet så kommer det att skapas magi bakom baren. Vad skulle du själv beställa från er nya cocktailmeny? – Då skulle jag beställa Bobadrinken, det är en drink som är typisk för The Parlour, där vi har experimenterat och hittat nya saker som smakar fantastiskt. Dessutom är ju Boba tea underbart att dricka som det är, så det är kul.