Svensk Golf Reseguide 1
Svensk Golf Reseguide Sida 2
Svensk Golf Reseguide Sida 3
Svensk Golf Reseguide Sida 4
Svensk Golf Reseguide Sida 5
Svensk Golf Reseguide Sida 6
Svensk Golf Reseguide Sida 7
Svensk Golf Reseguide Sida 8
Svensk Golf Reseguide Sida 9 9 APRIL 2010 COSTA DE
L SOL RESEGUIDE Frossa i de lokala delikatesserna. foto: ALAMY/AOP Mat oCH DRyCk Det andalusiska köket är väldigt varierande vilket kanske inte är så konstigt då regionen är stor. Typiskt andalusiska maträtter är gazpacho, stekt fisk samt serranoskinka som fått sitt namn efter Sierra i Sierra Nevada. Förkärleken för skaldjur är stor och det märks på restaurangerna runt om. Här finns de vita räkorna från Cadizbukten samt bläckfisk och ansjovis. Den alkoholhaltiga drycken sherry är något som kännetecknar regionen. Det är ett starkvin som är gjort på vita druvor som odlas i närheten av staden Jerez. På spanska kallas drycken för vino de Jerez. Efter att jäsningen är klar spetsar man med brännvin och det finns allt från torra, lätta sorter till lite mörkare och tyngre. 3 REStaURanGER 1 CoRtIjo RoCa tRanqUIla En mysig restaurang med flera prisbelönta kockar. Deras marulk med kantareller, bacon och saffranssås är något man aldrig glömmer. Stängt måndagar. ort: Fuengirola tel: +34 952 196 067 2 albERtS CabopIno En dold pärla i Cabopino hamn med underbar utsikt över småbåtshamnarna. Typisk viktoriansk interiör där allehanda rekvisita fyller varje hörn, fantastiskt utsmyckade ljuskronor. Ska man gå dit på söndagar och äta deras underbara brunch så bör man boka bord. ort: Marbella tel: +34 952836886 3 Don lEonE Den italienska krogen som lockar till sig lokalbefolkningen. Skön atmosfär och ofta trångt, så boka bord. Speciellt bra på kött och fiskrätter men glöm inte husets minestronesoppa. Vinlistan är en av de bästa längs kusten. ort: Puerto Banus tel: +34 952 81 17 16
Svensk Golf Reseguide Sida 10
Svensk Golf Reseguide Sida 11
Svensk Golf Reseguide Sida 12