Nöjesnytt Helsingborg 1
iCY i Helsingborg är det första företaget inom Si
gnatur-is (Klar-is) med en skalbar verksamhet och global efterfrågan – som med hjälp av 3D-teknik kan framställa stora volymer kundanpassade iskuber med motiv/logotyper. För att lyckas har de spenderat 1,5 år till enbart produktutveckling – där de knäckt en ”hemlig produktionskod”. - Vår omsättning har gått från 300 000 kr till 4,5 miljoner kronor på bara ett par år, säger den arbetande styrelseordföranden Mikael Ljungdahl. Text: Joakim Löwing Foto: iCY Idén bakom iCY föddes påsken 2020 genom en diskussion som Mikael hade med sin son gällande en uppgift på hans universitetsstudier. -Tack vare min 20-åriga erfarenhet från livsmedelsbranschen var det naturligt att det blev inom detta område. Utgångspunkten i diskussionen var utveckling av salt. När jag var liten hade vi två sorters salt att välja mellan – med jod eller utan jod. I dag finns det ju en uppsjö av olika varianter med olika inriktningar. Genom att hitta en underutvecklad kategori, utan skalfördelar med undermålig produktion var de pusselbitar som vi diskuterade. Klar-isen ”tickade” i alla dessa boxar, samt kunde falla inom Born Global konceptet, berättar Mikael. Han fortsätter: - Eftersom alla dagens klar-is-producenter gör i princip på samma sätt kan kategorien med enkelhet klassificeras som ”Red Ocean”. Det vill säga alla gör på samma sätt, vilket i slutändan bara ger att man konkurrerar på pris. De fryser in vatten i en specialfrys i cirka tre dygn, för att sedan få ett betydande isblock på runt 150 kilo att hantera - och därefter två olika sågstationer. Ett tidskrävande och ineffektivt produktionssätt – och heller inte arbetsmiljösäkert för personalen. Vi motsatte oss hela denna metodik och valde en helt annan bana. Arbetet inleddes med både produkt- och produktionsutveckling samtidigt. Gamla kollegor till Mikael från livsmedelsindustrin kom in som delägare inom en rad olika områden. -Vi la hundratals timmar på att ”knäcka den hemliga koden”, vilket gjordes av en slump – samt att designa och konstruera världens första automatiska iskubsdelningsmaskin. Arbetet var monumentalt, men vi kunde se små vinster tämligen ofta. För att ta nästa steg hyrde vi in oss på Frigoscandia i Helsingborg där de kunde förse oss med både mindre produktionslokal och hjälp från deras organisation. Att få en partner som tror på idén och hjälper en startup-verksamhet har spelat en avgörande roll för oss, då vi har kunnat utveckla utan att ha några stora kostnader. Den första prototypmaskinen stod klar 2021 och den var vi mycket stolta över. Även om provkörningen var lyckad kände de att maskinen var startskottet på något helt nytt – och ett halvår senare var den andra prototypen klar. -Att driva startup är otroligt intensivt, det senaste året har handlat om jobb och åter jobb. Sju dagar i veckan och 70 till 80 timmar per vecka för mig och företagets vd Christian Sterner. Det har inte funnits tid till så mycket annat precis, men vi trodde verkligen på det här konceptet från start. Utifrån både arbetsmiljö och produktionseffektivitet tillverkar iCY enbart block som har en betydligt mindre dimension än de andra på marknaden. -Det ger oss isen på ett snabbare sätt och den är också avsevärt mer hanterbar. Därefter är hela produktionsutrustningen baserad på dessa. Därför blir det en snabb och effektiv hantering från ”ax till limpa”. -Kuberna blir perfekta i sin snittyta genom vår delningsteknik och när man jämför med det som är bandsågat så är skillnaden total. ”Den hemliga kodens” avkodande ledde oss också till att vi direkt kan hantera isen efter att ha tagit ut den från frysen - och inom några minuter är produkterna förpackade. Dock krävs det att man har en del av sitt arbete inne i frysen där denna står på – 22 minusgrader. Bra utrustning och kläder är med andra ord ett måste, ler Mikael. Många vill komma på besök till företaget – men de är väldigt noga med att inte avslöja något. -Med tanke på att vår process är unik och direkt är avgörande för vår framgång så vill vi ju inte visa upp denna för världen och