Nöjesnytt Växjö 1
THE SOCIAL BAR & BISTRO ”The Social Bar & Bistro”
heter det nya restaurangkonceptet som du numera hittar på entréplan hos Quality Hotel Royal Corner i Växjö. Innanför dörrarna väntar 160 platser i helt nyrenoverade lokaler. Mottot är en trevlig, avslappnad atmosfär för alla tillfällen. Med maten, drycken och den den charmiga stämningen är målet en naturlig mötesplats för både växjöbor och tillresta. Restaurangen utlovar trevliga smaker där familj och vänner skall kunna njuta av en meny full av klassiska bistrorätter i en modern twist. Helt enkelt något för alla smaklökar. Även den kräsne skall känna sig nöjd oavsett om man stannar för en smakfull trerätters middag, en klassisk bistrorätt, en god pasta eller en saftig hamburgare. Till de vällagade rätterna erbjuds även ett brett sortiment av viner och ölsorter. ”The Social Bar & Bistro” är ett koncept som Hotellkedjan Strawberry lanserar på flera destinationer i norden förutom här i Växjö. – Mat och dryck är oerhört viktigt när resenärer väljer hotell och när människor på orten bestämmer sig för att ta ett hotell till sina hjärtan. För att fortsätta leverera inom detta så lanserar vi nu två tydliga restaurangkoncept där inspirationen kommer från gästerna och deras önskemål men med en touch av mattrender vi ser är växande i världen. Här kommer det hållbara och närodlade in, säger Fredrik Blomberg, på konceptansvariga Food & Beverage Strawberry. The Social skall vara en avslappnad internationell bistro där enkelhet och tillgänglighet är nyckelord tillsammans med en crossovermeny baserad på favoriter hämtade från hotellbarer och lounger världen över. – The Social ska vara gästernas vardagsrum och en självklar mötesplats för att varva ner efter dagen och ladda upp inför kvällen! Här ska gästerna känna sig som hemma och snabbt hitta sin favorit på menyn och i dryckeslistan, och lika snabbt ha tallriken framför sig för att hugga in. Här hittar du klassiker som Toast Skagen, Caesarsallad och en riktigt bra burgare, menar Maria Reisö på konceptansvariga Food & Beverage Director Strawberry. – Vi har inledningsvis smygstartat och trimmat in konceptet enbart för hotellets gäster. Vi räknar med att öppna upp för lokala växjöbor och gäster med After Work, À la carte med mera under november månad. Vi kommer ha möjlighet att ta emot både större och mindre sällskap, avslutar Panne Karlsson som är Food & Beverage ansvarig på The Social lokalt i Växjö. I 16 | nöjesnytt