Innerstaden Göteborg 1
Denna sida är en annons från 21GRUPPEN Medvind fö
r restauranggruppen 21Gruppen Det var för fem år sedan som 21Gruppen tog över ägandet och driften av Göteborgsrestaurangerna The Parlour, La Gondola, Piccola Gondola och The Stockyard. Med NHL-proffset Loui Eriksson som huvudfinansiär sattes så klart stadens nyhetsförmedlingar i spinn. Rörelsen är ett familjeföretag, och restaurangerna en “efter hockeynstrategi”, berättar Suzanna Kanold Sadroff i ett öppenhjärtigt samtal. Vi möter en styrelsemedlem som ser på framtiden med tillförsikt. – Vi har haft med och motgångar, inte minst i och med coronapandemin, men vi är superglada att vi nu har tagit oss igenom det. Det har gått förvånansvärt bra, det är enkelt att driva något med de man älskar mest. Alla drar åt samma håll och vill samma grej. 21Gruppen är en familjeaffär. Suzanna, hennes man Daniel och hennes pappa är alla involverade i den dagliga driften. På distans från USA finns också Loui Eriksson och hans fru Micaela - Suzannas syster - med i den mån de kan och hinner. Det är en livsstil på gott och ont; det blir mycket jobbsnack kring middagsbordet. Hur kom det sig att ni gick in i restaurangvärlden som familj? – Det kom helt enkelt upp en bra möjlighet. Min man har varit i restaurangbranschen i många många år men för oss andra kom det lite från ingenstans. Loui är ju inte riktigt klar med sin hockeykarriär men kände att han ville ha någonting vid sidan tills han flyttar hem igen. Just nu är det jag, Daniel och min pappa som sköter det mesta och sedan kommer Loui och Micaela att slussas in mer och mer. Berätta om restaurangerna i koncernen! – En del hävdar att La Gondola är den INNERSTADEN GÖTEBORG första italienska restaurangen i Göteborg. Alla, från farmödrar till mormödrar, har en anekdot att berätta om La Gondola. Två av restaurangens kockar har jobbat där i 40+ år och kan berätta otroliga historier om ägare och ombyggnationer. Idag står La Gondola för riktigt bra italiensk mat med fokus på bra råvaror och det är samma sak med La Piccola Gondola på Kungstorget, men lite annan meny. På sommaren har Piccola Gondola dessutom en fantastisk och stor uteservering. Och The Parlour? – The Parlour har basen i nikkei-köket, där det peruanska mixas med det japanska. Här finns allt från ceviche till dumplings och tacos och vi har en cocktailbar som håller hög internationell klass. Vi har dessutom öppet till 03 fredag-lördag och då blir det nattklubb på vårt sätt, med bordsdans snarare än dansgolv. Och så har ni Stockyard också. – Ja precis, den lilla hamburgerbaren där vi grillar hamburgarna över eld vilket nästan ingen annan i stan gör. Det är högrevsburgare med alla de vanliga tillbehören, milkshakes, blandade fries, dippar och så vidare. Där ska vi bygga ut lokalen litegrann nu, för att få till lite fler sittplatser och större kök. Hur ser du på framtiden, vill ni öppna fler ställen? – Vi har en vision om att öppna fler ställen. Vi ska faktiskt öppna en liten sushibakficka i en av de lokaler vi redan har, men vi är kräsna - det gäller att hitta rätt människor att arbeta med. Och även om vi inte hoppas att Louis hockeykarriär tar slut den närmaste tiden så kommer det att bli kul när han kommer hem och tar en aktiv roll i bolaget. Jag har hört att ni arbetar på julafton, vad kan du berätta om det? – Ja det blir sjätte året i rad nu som vi ställer ut bord på Avenyn utanför La Gondola. Kockarna lagar matlådor med julmat, varm och kall servering, som vi bjuder på till de som har det ensamt eller lite tufft på olika sätt. Det finns julmat, juldricka, godis och julklappar till de som behöver. Vi och de anställda arbetar frivilligt utan lön den här dagen. Vi försöker se till att det finns julklappar till både barn och vuxna. Saker som är bra att ha, varma kläder, hygienartiklar, leksaker till barnen. Vi samarbetar med olika sponsorer varje år. Om folk bara går förbi och vill ta en kopp kaffe så är det bara trevligt det med. Den mat och de presenter som vi får över lämnar vi till olika härbärgen efteråt, ingenting går till spillo. 15