NG Gbg 1
Krog SÅ BLIR HISINGENS NYA KROGKVARTER Här är vis
ionen som Atrium Ljungberg jobbar utifrån. KROGNYHETER Lite kort om vad som händer i krogvärlden just nu. TEXT: REDAKTION LINDHOLMEN HAR UTVECKLATS från ett gammalt varvsområde till ett kraftigt expansivt sådant. Vision Älvstaden är ett projekt som arbetar med att knyta samman staden över älven genom att skapa mötesplatser där fotgängare, cyklister och bilister enkelt ska kunna ta sig över älven från stadskärnan. NU PLANERAS RESTAURANGER och uteserveringar in vid det gamla Götaverksområdet i Lindsholmshamnen. — Götaverken är en viktig del av Göteborgs historia och målet är att förvalta platsens själ och identitet genom att tillvarata områdets unika kvaliteter, säger Josefin Henriksson som är affärsutvecklare på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg till tidningen Hela Hisingen. DETTA SKA ÅSTADKOMMAS bland annat genom att öka serviceutbudet i området genom restauranger och barer. — Möten kring matupplevelser, dag som kvällstid, är en av alla viktiga ingredienser i en levande stad. Vi ser framför oss både mindre ställen för affärslunch och representationsmiddagar men också ett bredare utbud av ”lite skramligare” ställen för AW, kulturevenemang och mötesplatser där upplevelsen står i centrum. HAN BLIR KÖKSCHEF PÅ POPPELS CITYBRYGGERI DEN 15 AUGUSTI öppnar Poppels Citybryggeri i det nya Platinanhuset i Älvstaden, på baksidan av Scandic Göteborg Central. Bryggeriet förfogar även över en restaurang med 170 sittplatser, och som kökschef har de lockat Johan Björkman som därmed lämnar Koka efter snart 15 år. – Jag gick genast igång på Poppels vision kring hållbar matlagning med lokala råvaror i större skala och att verkligen göra det på riktigt. Det är så lätt att man främst inriktar sig på konceptet och inredningen när man öppnar större restauranger. Men det är tydligt att Poppels vill skapa någonting helt unikt. Inte bara med smakerna och kombinationen av bra mat och dryck utan med hela arbetsplatsen, säger Johan Björkman om den kommande öppningen. Det gröna och lokala kommer vara en viktig bas, men även brödet från det egna bageriet där dravet från öltillverkningen används som en ingrediens. Poppels Citybryggeri öppnar preliminärt den 15 augusti. FEI TAR IN PRISBELÖNT KOCKTEAM FRÅN KINA The Piers kommande hotell har minst sagt höga gastronomiska ambitioner. I HÖST ÖPPNAR Nordic Choice nya hotell The Pier på Lindholmen, och med det även restaurang FEI. Ambitionen med krogen är något så högdraget som att att erbjuda Nordens främsta kinesiska matupplevelse och metoderna är hämtade från tre av de åtta kinesiska köken. GUSTAV BLIR GURRA MED STUREPLANSGRUPPEN Öppnar joint venture på Postgatan 16. NÄR STUREPLANSGRUPPEN ÖPPNAR sin första året runt-krog i Göteborg är det i sällskap med en tvättäkta lokalprofil i form av Gustav Trädgårdh. Krogen som går under arbetsnamnet Postgatan 16, men som troligtvis kommer att heta Gurras, kommer att drivas i form av ett kocksamarbete i samma stuk som Ekstedt (Niklas Ekstedt), L’Avventura (Karl Ljung) och Spesso (Desiree Jaks). KÖKET BLIR AV den öppna typen såväl bokstavligt som bildligt då menyn hämtar inspiration från hela världen. Restaurangen väntas ha plats för cirka 65 sittande matgäster och ytterligare 25 vid barerna. OM ALLT GÅR som det ska får vi se vad det slutgiltiga namnet blir redan i augusti när krogen siktar på att öppna. 84 NÖJESGUIDEN | NR 5, 2022 FÖR ATT NÅ upp till dessa har man handplockat ett prisbelönt kockteam som främst kommer att använda sig av nordiska råvaror. – FEI kommer att erbjuda gästerna Nordens främsta kinesiska matupplevelse i en internationell storstadsatmosfär, något som tidigare bara gått att uppleva på krogar som Hakkasan i London. Vi ser fram emot att förstärka Göteborg som en matdestination även för den internationella publiken, säger hotelldirektör Anders Sköld. SÅVÄL HOTELLET SOM restaurangen öppnar i november 2022.