Fritidsmagasinet Caravan 1
MAT & GRILL FRÅN CAMPINGKOKET.SE Goda recept och
lyckad matlagning i campingmiljö Sommaren 2023 fick Caravan Club of Sweden möjligheten att vara med i ett samarbete med Campingkoket.se, Knaus och Kama Fritid som presenterar ett antal rätter för matlagning i campingmiljö. Matlagning, inspelning av video och fotografering skedde på Caravan Club Sandvik. Recepten är skapade av kocken Pelle Bring som även är lagkapten i Svenska Grillandslaget och BBQ-mästare. Vi kan nu ta del av hans spännande recept dels här i Fritidsmagasinet Caravan och på campingkoket.se. Video för varje rätt finns att se på Campingkökets webbsida. FOTO: CARL SCHNELL Shrimp rolls med harissacréme och syrad lök Räkor i briochebröd – en lätt och lyxig rätt som får det där lilla extra i Pelle Brings tappning tack vare lite hetta från harissa. Perfekt som förrätt eller lätt lunch! INGREDIENSER 24 st Vannamei räkor (hållbart fiskade) 4 st brioche korvbröd 1 litet knippe persilja 1 st salladslök 100 g spetskål Harissacréme 1 ägg 1,5 dl 1 tsk rapsolja äppelcidervinäger 1/5 msk dijonsenap 1/5 msk harissa pasta Kryddblandning 1 tsk salt 1 tsk 1 tsk 1 tsk svartpeppar paprikapulver vitlökspulver 1 krm chilipulver 4 personer GÖR SÅ HÄR: 1. Spetta räkorna på blötlagda grillspett, använd med fördel två spett per rad räkor. Olja in spetten en aning och krydda. Låt ligga och dra till sig i ca 15 min. Grilla sedan på riktigt varm grill i ett par minuter tills de fått ordentlig färg. 2. Dags att mixa harissacrémen. Börja med att knäcka ägg och mäta upp alla ingredienser förutom själva rapsoljan i en mixerbehållare. Börja mixa och droppa ner oljan samtidigt som du rör mixerstaven upp och ner tills konsistensen är lagom tjock. 3. Skiva spetskål tunt och ”dressa” upp den med vinäger, rapsolja, salt och peppar. 4. Montera shrimp rollsen. Snåla inte med harissacréme! Så börja med créme i botten på bröden, lägg sedan på räkorna som du toppar med persilja och salladslök. Lägg ordentligt med kål på rollsen och toppa med ännu mera harissacréme. Ät och njut! CARAVAN CLUB SANDVIK Nr 5 2024 • FRITIDSMAGASINET CARAVAN 83