Jaguarkockens SENAPSSTRÖMMING med dillkokt färskp
otatis samt västerbottenost och pepparrotscrème Portioner: 6 personer Ingredienser: 900 g färsk strömming 1 kg färskpotatis 1 dl svensk senap 1 dl dijonsenap 3 äggulor 3 dl grädde 4 dl grovt rågmjöl 4 dl ströbröd 2 dl philadelphia Gör så här: 1. Skölj av fiskarna i ett durkslag och klipp sedan bort fenorna med en sax alldeles intill ryggraden på strömmingen. 2. Blanda senapen, äggulorna samt grädden i en bunke, lägg sedan ner strömmingen och låt stå ett dygn. 3. Blanda rågmjölet, ströbrödet samt salt och peppar i en låg form. Smaka av ströbrödsblandningen så att det smakar både salt och peppar. Det är svårare att få kryddorna att fastna på fisken när man steker den så man vill krydda redan i paneringen. 4. Lägg ihop två filéer med köttsidan mot varandra och vänd sedan dessa i ströbrödsblandningen. Lägg dem på ett bakplåtspapper tills de ska stekas. 5. Skrubba potatisen och låt koka i välsaltat vatten ca 20 min, gärna med dillstjälkarna. 6. Blanda philadelphia, crème fraiche, västerbottenosten samt saften från ½ citron. Smaka sedan upp detta med pepparroten till valfri styrka, lägg upp i en skål och garnera med en dillkvist. 7. Stek strömmingen på medeltemperatur i smör tills den fått fin färg på båda sidorna 8. Häll bort vattnet från potatisen och tillsätt en ordentlig klick smör samt hackad dill. Rör om försiktigt. 9. Servera gärna detta med citronklyftor och stekt/grillad salladslök. Garnera med dillkvistar. Smaklig måltid! Muurikka 58 cm med ben, pris från 969 sek. Utbud kan variera. JAGUARMAGASINET.SE 119 Tid: ca 1,5 timme 1 dl crème fraiche 1 dl riven västerbottenost pepparrot (färsk alt. färdigriven på tub) 2 citroner 2 knippen dill (färsk) smör salt och peppar Tänk på att pepparot kan ha olika styrka, så var lite försiktig så den inte tar över alla smaker! Ta med matlagningen ut i sommar!