Loading...
Hemlagat Trend – Nu vill vi skapa egna smaksatta s
åser och husapotek
Hemlagat Mat i säsong – Extra gäster? Här är somri
ga rätter att skala upp
Cruditéer med vit bönröra Inled måltiden med säso
ngens färgglada råvaror och en krämig vitbönröra med smak av citron och vitlök. 1. Gör röran: Häll av de vita bönorna i ett durkslag och skölj under kallt vatten. Låt rinna av ordentligt. 2. Zesta citronen och pressa ur saften. Mixa halva mängden saft med samtliga ingredienser till röran tills den är slät. Smaka ev. av med mer citronsaft. 3. Skala betan och morötterna. Hyvla betan tunt med mandolin eller osthyvel. Dela morötterna och gurkorna i avlånga skivor. Ca 25 min 4 port 1 polka- eller gulbeta 3 morötter 1 knippe rädisor 4 endiver eller gemsallad 6 snacksgurkor 150 g blomkål Vit bönröra: 1 burk vita bönor (230 g avrunnen vikt) 1 ½ msk raps- eller olivolja 1 citron, gärna ekologisk 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt Till servering: timjanblad chiliflakes olivolja 4. Halvera rädisorna. Behåll gärna blasten om den är fräsch. Plocka bladen från endiverna. Dela blomkålen i små buketter. 5. Lägg upp alla grönsaker på ett stort fat med bönröran i mitten. Toppa röran med några blad timjan, en god olivolja och chiliflakes. Tips! Lägg grönsakerna i isvatten 30 minuter innan servering för extra krisp. Även stjälkarna från blomkål blir goda att doppa. Hemlagat 9
Hemlagat Säsong – Ta vara på alla ätliga vilda bär
– och missa inne pärlan i stan
Hemlagat Reportage – Är det i sommar du testar att
grilla som i Argentina?
Hemlagat Enkel vardag – Alla kan hitta en favorit
bland dessa sallader! |
Hemlagat Garanterad succé – Den här tårtan vill ma
n sluka
Hemlagat Köksknep – Rätt förvaring hemma och på ut
flykten plus talmannens egen ketchup
Hemlagat Vad blir det till middag? – Lingonbröd so
m det serveras på Krogen som inte finns
Hemlagat Just nu – En mängd goda nyheter från Hemk
öp