Nöjesnytt Växjö 1
NOTISER TOBIAS WENDT TAR ÖVER ARABY WÄRDSHUS I ja
nuari tar Tobias Wendt över Araby Wärdshus och Tobias är en krögare med mycket lång erfarenhet i branschen. Sedan drygt tre år tillbaka driver han Restaurang Futurum och tidigare har han bland annat drivit Evedals Värdshus i 16 år. – Jag ser fram emot att ta över anrika Araby Wärdshus och vi har en hel del nyheter på gång för värdshuset, säger Tobias. Vi kommer bland annat att satsa på temakvällar, arrangemang, happenings och utökade öppettider med till exempel fredagsmeny. Självklart erbjuder vi fortsatt luncher måndag till fredag med premiär den 8 januari och från februari utökar vi även med söndagslunch. Under golfsäsongen är restaurangen öppen även på lördagar och på onsdagarna hr vi öppet längre på kvällarna för att onsdagsgolfarna ska ha möjlighet att komma in på en bit mat efter rundan. - Ytterligare en nyhet är att vi kommer att baka själva, man kan till exempel beställa frukostfrallor och fika för upphämtning hos oss och självklart kan man även fika i restaurangen under våra öppettider. Vi kommer också att arbeta mycket med catering, både till företag och privatpersoner och vi ser fram emot öppningen i januari, avslutar Tobias med personal. I NOPAVIN HAR ÖPPNAT RESTAURANG ZEN Nopavin Nualkam, som sedan tre år tillbaka driver Tam Nak Thai i Strykjärnet, har nu öppnat Restaurang Zen, en asiatisk restaurang i f.d Yummy Box lokaler på Sandgärdsgatan mitt i Växjö City. Den nya restaurangen kommer att erbjuda sushi och asiatiska nudelrätter som thailändsk nudelsoppa, Pad thai, Chicken cashew, Ramen och mycket annat gott. Lokalen är nu helt nyrenoverad och ändringar är gjorda för att skapa bättre utrymme för gästerna. Kassan är flyttad upp till entrén och det har gjort att det blir fler sittplatser en trappa ner och att det blir bättre överblick över restaurangen och lättare att servera och serva gästerna. Restaurangen rymmer cirka 40 gäster och självklart går det också fint att beställa mat för avhämtning, både till lunch och på kvällen. – Jag har gjort en del nyrekyteringar med cirka 4 heltidsanställda, några deltidsanställda och jag kommer också att ta hjälp av personalen från Tam Nak Thai, säger Nopavin. Jag kommer självklart att arbeta här själv också samtidigt som jag även kommer att fortsätta att vara på plats på Tam Nak Thai. För att driva restaurang och få lönsamhet måste du kunna allt. Laga mat, sköta ekonomin, reparera det som går sönder, problemlösa och framför allt vara beredd på att jobba hårt och mycket. – Det ska bli spännande med den nya satsningen, det är ju tuffa tider just nu, men vi är vana att anpassa oss och erbjuda gästerna det de vill ha och alla vill ju förhoppningsvis fortsätta att äta god och vällagad mat, avslutar Nopavin. I 44 | nöjesnytt