NG Gbg 1
Krog Bästa haken just nu En krog där tiden har st
ått stilla och stammisarna hänger över bardisken som de alltid har gjort. Här kommer några av de bästa jag vet. FRANKES Alströmergatan 3B. På Frankes är det alltid sport på. Är det inte rugby så är det de lite mer folkliga sporterna fotboll och hockey, men lugn du behöver inte hålla på ett specifikt lag för att känna dig välkommen. Här är alla välkomna. Öppettider: mån–tor 16–23, fre 15–01, lör 13–01, sön 13–22. FOXES Gibraltargatan 8. Behöver du en paus längst Gibraltargatan är Foxes stället för dig. Lyckas du pricka in en solig dag och uteserveringen är framme är det ännu bättre, tro mig. Öppettider: mån 16–22, tis–tor 16–23, fre 15–00, lör 13–00, sön 14–21. FOTO: TOMAS WAL AT PARK Kungsportsavenyn 36, atpark.se 2 Götaplatsgruppen har under de senaste åren expanderat något ofantligt med kocken Stefan Karlsson i spetsen. Under hans vingar finns bland annat de hajpade restauranger Toso och Mr. P. Senast öppnade At Park på en av Göteborgs mest anrika restaurangadresser. Som så många gånger innan ramlar jag in genom dörrarna för att möta mina bästa vänner lite för sent. Efter några minuter av pinsamt vacklande fram och tillbaka i väntan på hovmästaren upptäcker jag att de tre redan sitter vid ett bord långt in i den murriga lokalen. Jag bestämmer mig för att trotsa de hyfs jag lärt mig och går rakt igenom lokalen till deras bord. Jag möts av rätt bistra miner. De förklarar att de redan suttit här i närmare tjugo minuter och suktar verkligen efter att få beställa något att dricka. Cirka tjugo minuter till går tills jag mer eller mindre rycker tag i en servitris och ber om att få beställa. Bemötandet är inte det trevligaste. Hon sneglar snabbt över sin axel som för att se om det är någon annan som kan ta det. Eftersom tiden har gått har vi redan bestämt vad kvällens mat blir. Köket är inspirerat av svenska råvaror med en sydeuropeisk touch. Vid vårt bord är det den färglösa torskryggen med vita 50 NÖJESGUIDEN | NR 3, 2018 FOTO: TOMAS WAL rotfrukter, ansjovis, brödsmulor, vitt vin och ostron (295 kr) samt skaldjurssoppan (160 kr), skaldjurspastan (255 kr) och handrullade köttbullar (185 kr) som lockar mest. En tumregel vi alla har burit med oss från uppväxten bland små fiskebyar är att vitt vin fungerar bäst till fisk så det beställs in. Till vår förvåning kommer, den inte så intresserade, servitrisen tillbaka med maten inom en rimlig tid. Min soppa, som hälls upp ur en handgjord keramikkanna, skulle jag mer kalla en fisksoppa. Då endast fonden är baserad på skaldjur. De andras rätter är dock bra. Pastan tar hem kvällens guldmedalj. Strax efter att vi har tagit sista tuggan är en ny servitris framme vid vårt bord och dukar snabbt av. En känsla av ovälkommenhet sprider sig mellan oss och vi bestämmer oss i samma veva att hoppa över “kaffe och kaka”. Istället försöker vi få ögonkontakt med någon som kan ta betalt av oss. Efter en lång tid av ytterligare väntan, beslutar vi oss för att gå därifrån. Väl framme vidl hovmästarens “plats” upptäcker vi att alla fem som hade hand om servicen denna kväll står och hänger över en dator. Återigen får vi be om den enkla service som ska finnas på restaurang. I en värld där tid är pengar fungerar tyvärr inte At Park som det var denna kväll. Servicen var den sämsta jag har mötts av på ett väldigt bra tag – och det är ju trots allt A och O när du går ut och äter. Öppettider: mån–tor 11:30–01, fre 11:30–02, sön 13–22. RED LION Mariagatan 11. Något som är återkommande när det kommer till hak är touchen av England. Är det något Red Lion har lyckats med så är det att få till den perfekta engelska känslan bland lokalbefolkningen och det utdöende släktet hipsters. Öppettider: mån–tor 16–00, fre 15–01, lör 13–01, sön 13–23. NYA ULLEVI BAREN Stampgatan 46. Ett stenkast från Ullevi ligger denna pärla. Här gillar man typsnittet Comic Sans, husmanskost och öl till förmånliga priser. Öppettider: Mycket oklart. Felicia Gauffin Jatta felicia.gauffin.jatta@ng.se