DT 1
köpesumma. Datumet för att skriva på köpet var sa
tt, men under helgen som gick precis innan de skulle skriva på bröt corona ut i Sverige och de blev tvungna att pausa processen. Sommaren därpå sa färgbutiken upp sitt kontrakt och plötsligt fick de en chans att ta över nedervåningen också. Tobias: Vi pitchade vår ide om Botánico för fastighetsägaren och då hade vi redan kommit så långt i processen att vi hade arkitekter och något att visa upp. De trodde stenhårt på idén, så vi tog över lokalerna den 1 december 2020 och sedan dess har det varit en lång och brokig väg fram till där vi är idag. Vad som tidigare var Ottomania och färgbutiken är idag bortblåst. Trion har tagit tillvara på sina tankar och idéer kring att skapa en internationell miljö, här ryms växter, gulddekorationer, en porlande fontän och rundade soffor i len sammet. Tobias: Vi vill bygga ett koncept som inte andas Göteborg. Här ska du kliva in genom vår entrédörr och känna att ”okej, jag hade lika gärna kunnat vara på ett jättehäftigt ställe i vilken storstad som helst i världen”. Med min och Dans bakgrund så dras vi till den typen av restaurang som är väldigt levande och har ett sharing-koncept som blir enkelt att applicera med bra cocktails. De berättar att de har hämtat mycket inspiration från sina tidigare erfarenheter i 34 djungeltrumman.se restaurangbranschen och har haft ett tätt samarbete med arkitekter som har fått koka ned deras idéer till olika moodboards som sedan resulterade i Botánicos identitet som restaurang. Tobias: Arkitekterna använder ofta ett litet annat språk än vad vi gör när vi beskriver saker, men det är också härligt att få det. Vi pratar mycket om levande miljö, vibe och att det ska vara cocktailaktigt medan arkitekterna pratar mer om att ”det här blir Djungelboken möter The Great Gatsby”. På nedervåningen ska det vara lite mörkare och ännu mer puls, där har vi dj:s och där är du i den djupaste regnskogen. Där har vi också toaletterna som ska vara lite mer korallinspirerade. Du ska få en känsla av att du kliver ut från djungeln och där möts du av vattenelement. När du kliver upp för trappan så blir det också bra med puls men mer dining och fokus på det. Häruppe pratar arkitekterna om att det blir det där mötet mellan djungeln, The Great Gatsby och att vi helt plötsligt är uppe bland trädkronorna. Att skapa en restaurang innebär även att man behöver namnge den och Dan berättar att de hade en lång lista på över hundra namn till en början. Tobias: Den här byggnaden är så himla unik och det var någon som sa ganska tidigt att hela byggnaden blir lite som ett tempel mitt i stan, det ihop med att man vill ha ett namn med lite tyngd i och all växtlighet och inredning vägledde oss.