Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Älgjakt
Svensk Jakt Guldtjurarna
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av handvärmare
Svensk Jakt Dovviltets år
Svensk Jakt Så lockar du räv - del 2
Svensk Jakt Knivhistoria
Svensk Jakt Älgläget län för län
Svensk Jakt Älgjakten i bilder
Svensk Jakt Rätt inställt kikarsikte
Svensk Jakt Jaktbilar
Svensk Jakt Naturligt vis
Svensk Jakt Skydd för småvilt
Svensk Jakt Sett & läst
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt Viltsmak
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak « En kl
ick levermousse på en bit grillat surdegsbröd, eller som här på knäcke, är ett perfekt tilltugg. MOUSSE AV VILDFÅGEL Nicolai gör oftast moussen av fasanlever, men prova gärna med lever av säsongens fågel. Gräsand, ripa, rapphöna eller grågås. Får du inte ihop tillräckligt mycket lever, dryga ut med kycklinglever från butiken. för 4 personer 200 g lever av vildfågel (eller kycklinglever) 1 liten schalottenlök (50 g), finhackad 80 g smör 2 msk äppelcidervinäger 1 kokt ägg 1 tsk salt Smält smöret tillsammans med finhackad schalottenlök och äppelcidervinäger. Låt levern rinna av på hushållspapper. Hetta upp en gjutjärnspanna och grilla snabbt. Levern ska inte bli genomstekt, utan fortfarande lätt rosa. Häll allt i en mixer eller matberedare: lever, kokt ägg, smör, ELDENS NIO LIV Elden har olika värmefaser, som Nicolai Tram kallar eldens nio liv. I diagrammet ser du hur värmen utvecklar sig. Ofta är det i fasen 5–7 som Nicolai anrättar maten. En burgare grillar han på eldstyrka 6, i bara 2–3 minuter. En stor stek kan behöva flera ... Eva Tram lagar alla rätter på elden. SVENSK JAKT Nr 9 2021 timmar. I ett av Nicolais recept täcker han köttet med en deg blandad av 1 kg vetemjöl, 1 kg salt, 6 äggvitor och 3–4 dl vatten och lägger in köttet direkt i brasan redan vid eldstyrka 5. Sedan får det ligga kvar där i tre timmar, tills elden slocknat för länge sedan. äppelcidervinäger och lök. Salta och peppra. Lägg moussen i en skål och ställ i kylskåp i minst en timme före servering. Servering Rosta surdegsbröd över öppen eld. Skär bröden i mindre bitar och servera med en klick mousse. 1. UPPTÄNDNING 2. ANTÄNDNING 3. ELDFLAMMOR OCH RÖK 4. ELDFLAMMOR 5. ELDFLAMMOR OCH GLÖD 6. INTENSIV GLÖD 7. LUGN GLÖD 8. GLÖD OCH ASKA 9. VARM ASKA GODA TIPS FRÅN LENA RUNER Gott att blanda i vildfågelmoussen ½ äpple eller 1 skvätt madeira, portvin eller calvados Gott att servera till fågelmoussen Äppelgelé 100–200 °C 200–300 °C 300–600 °C 600–1 000 °C 1 000–1 200 °C 1 100–900 °C 900–700 °C 700–500 °C 500–0 °C 119
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer