Jaguarmagasinet SE nr 2 - 2022 1
Jaguarkockens SALSICCIAPASTA SALSICCIAPASTA PÅ VI
LDSVIN Portioner: 6 personer Ingredienser: • 6 port. pasta • • • • • • 750 g vildsvinsfärs eller rå salsicciakorv 3 klyftor vitlök 3 st röda lökar 1 förp. passerade tomater 3 st paprikor 1 krm mald muskotnöt • 2 msk fänkålsfrön • 1 tsk koriander (malen) • 1 msk torkad rosmarin • 1 msk torkad Basilika • 1 msk timjan • • 1 tsk chiliflakes Parmesan bit • matolja • Salt och peppar Tips! 7 7 Om du redan gjort eller har köpt salsicciakorv är det bara att sprätta bort skinnet och steka färsen. Tillsätt kryddor enligt ovan vid behov. 3. Stek färsen i olja tills den fått lite färg och blanda ner i grytan, smaka av och tillsätt mer kryddor om så behövs. 4. Koka upp en stor kastrull med välsaltat vattnet. Tillsätt pastan och koka efter anvisningar på förpackningen. 5. Häll av vattnet och servera pastan med salsicciasåsen, riv lite parmesan över och garnera med en timjankvist. Tid: ca 1 timme Gör så här: 1. Blanda färsen med 1 krm muskotnöt, 1 msk fänkålsfrön,1 tsk malen koriander, 1 msk torkad basilika, 1msk rosmarin samt 1 tsk malen svartpeppar och 1 msk salt. Låt dra något. 2. Finhacka rödlöken och fräs på medelvärme i en panna eller gryta, tillsätt pressad eller finhackad vitlök. Skär ner paprikan i större strimlor och banda ner i löken, krydda med salt, peppar 1 tsk fänkålsfrön, 1 msk torkad oregano, 1msk torkad timjan, 1 tsk chiliflakes samt 1 förp. passerade tomater och 1 dl vatten. Låt det småkoka i ca 10 min. 7 7 JAGUARGRUPPEN.SE | APRIL/MAJ 2022 77 Smaklig måltid!