NG Sthlm 1
Krog HANNA OSCARSSON NY COCKTAILMENY PÅ CADIERBAR
EN Tanken med det nya konceptet är att koppla ihop sinnen med minnen. TEXT: PELLE TAMLEHT FOTO: ANDY LIFFNER DEN NYA MENYN på Cadierbaren är framtagen av barteamet med Hanna Oscarsson i spetsen. Hanna har jobbat på Grand Hôtel sedan 2018 och har den senaste tiden rakat hem ett antal branschpriser, såsom Årets Stella Bartender och en seger i den internationella cocktailtävlingen Art of Italicus. AMBITIONEN MED KONCEPTET är att koppla ihop sinnen med minnen. – En del smaker och smakkombinationer kan få oss att minnas speciella tillfällen på ett helt fantastiskt sätt. Det är just det som vi har letat efter när vi har skapat den nya menyn. Det ska vara en tydlig koppling mellan drinken och hur våra sinnen får oss att skapa minnen. Ta vår drink Dagg till exempel, alla vet hur dagg ser ut och kan relatera till det, men hur fångar man den känslan i en smak? Samtidigt så ska de såklart vara väldigt gott och inte för krångliga att ta till sig, säger Hanna Oscarsson. REDAN 2018 PÅBÖRJADE Grand Hôtel en utveckling av cocktailkonceptet i Cadierbaren, och den nya menyn består av totalt 14 kreationer som tar avstamp i våra smakminnen. FÖRUTOM DEN SMAKMÄSSIGA upplevelsen kan Cadierbarens gäster även förvänta sig ett mindre skådespel i presentationen av drinkarna där man har arbetat noga med utvalda glas och ätbara garnityr. – Det känns jättekul att äntligen släppa den nya cocktaillistan. Det här är en unik och väl genomarbetad cocktailmeny med väldigt eleganta drinkar, där man utmanar gästernas sinnen på ett positivt sätt. Jag är övertygad om att våra cocktailgäster kommer att få en minnesvärd upplevelse, helt i linje med vad Grand Hôtel står för, säger Karl Persson som är Food & Beverage Manager, Grand Hôtel. Cadierbarens nya cocktailmeny finns tillgänglig från den 23 april. ”Det ska vara en tydlig koppling mellan drinken och hur våra sinnen får oss att skapa minnen” DAGG NR 4, 2021 | NÖJESGUIDEN 67