BoBladet Baka en god paj OMVÄRLD & AKTUELLT : Bobl
adet Nr. 1 • 2019 Kall frukt -och bärpaj Pajdeg 150 g smält smör ¼ dl havregryn 3 dl vetemjöl ½ tsk bakpulver Fyllning 3 dl creme fraiche (drygt en burk räcker) 1 ½ msk vaniljsocker ¾ dl florsocker Garnering Frukt och bär Smält marmelad – valfri sort 1 BlåbärNaturens egna medicin Blåbär är ett av de allra nyttigaste svenska bären och kan hjälpa till att skydda mot sjukdomar. Blåbär innehåller bland annat antioxidanter, vitaminer och mineraler. Det bästa av allt, skogen är full av blåbär och det är helt gratis! 5 Sid 4 Fem skäl till att äta blåbär • • • • • Minskar blodtrycket Bra för synen Ger bättre minne Gör gott för magen Källa: Allt om blåbär Lästips! Proppfulla med antioxidanter, vitaminer och mineraler Visste du att... Enligt Wikipedia täcker blåbärsriset omkring 17 procent av Sveriges yta. 2 Smält smöret och rör ner alla övriga ingredienser direkt i kastrullen. Blanda till en deg. Tryck ut degen i en pajform och grädda mitt i ugnen i 200 grader, ca 15-20 min. Låt kallna helt efter gräddningen. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen och häll över den kalla pajdegen. Fyll sedan på med säsongens färska bär och frukter. Smält marmelad och droppa över bären. En vänskapstriologi som berör med en blandning av kärlek, värme och sorg. Författare: Felicia Welander född 1973, bor och verkar i Stockholm och Bollnäs.
BoBladet Hittaut
BoBladet Matavfall
BoBladet Sundsåker
BoBladet Veronica tipsar
BoBladet Personalnytt
BoBladet Fyra jubilarer
BoBladet Tävlingar
BoBladet Kontakta oss