Buffé 1
Brynt smörkola Snurra till snygga kolor! Bryn 50
g smör i en kastrull. Tillsätt 3 dl strösocker, 3 dl vispgrädde, , och 1 krm salt. Koka upp och låt koka på medelvärme till 125°C, ca 20 minuter. Rör då och då. Häll upp kolan i en bakpappersklädd form, ca 15 x 20 cm. Låt svalna i rumstemperatur. Skär kolan i smala avlånga bitar och snurra. Strö över . Slå gärna in i bakplåtspapper. VÄLKOMMEN I ADVENT Bjud på krispiga sötpotatischips, chèvrepizza av färdig smördeg och fräscha lax- och gurksnittar. Och så något sött förstås – julig cheesecake, snurrig kola och vit chokladtryffel. RECEPT SOFIA NILSSON FOTO & STYLING EVA HILDÉN Skicka gärna tips till mig: eller ta en bild på ditt tips och hashtagga #buffetipset på Instagram. Publicerade bidrag får boken »Den goda gröna julen« av Karoline Jönsson (Norstedts). Fryst cheesecake med saffran LAX- OCH GURKSNITTAR 125 g varm i mindre bitar och blanda med , 2 msk crème fraiche, , 1 tsk och 1–2 tsk . Fördela på ca 15 skalade gurkskivor. Toppa med krasse och svarta . Snyggaste jultårtan är perfekt att förbereda och ha i frysen när det är dags för kalas. Mixa 200 g digestivekex och blanda med 100 g smält smör. Tryck ut i botten av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa 300 g färskost av philadelphiatyp, 3 äggulor, 1½ dl strösocker, skal, och (½ g) 3 äggvitor och 3 dl vispgrädde grädden i färskostblandningen. Vänd sedan ner äggvitorna. Häll smeten i formen och frys minst 6 timmar. Toppa med skurna och smulade digestivekex. Ädelost på sötpotatischips CHÈVREPIZZA MED GRÖNKÅL Lyxigt men enkelt att göra med färdig smördeg. Sätt ugnen på 200°C. Dela 1 kyld smördeg (250 g) längs med och lägg bitarna på en bakpappersklädd plåt. Bred ut 1 dl crème fraiche och nagga bottnen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och låt svalna lite. Massera med och 1 krm salt. Strö över 200 g smulad getost av chèvretyp och kålen. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Ta ut och strö över ½ dl hackade . 24 BUFFÉ 11 • 2017 Egna chips på sötpotatis blir glöggminglets snackis. Sätt ugnen på 150°C. Skala och skär potatis (ca 200 g) i mm-tjocka skivor. Fördela på en bakpappersklädd plåt och pensla med på båda sidor. Krydda med 1 krm salt. Ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter eller tills de är krispiga. Ta ut och låt rinna av på hushållspapper. Rosta i en stekpanna tills de får lite färg, tillsätt och rör om. Ta från värmen, låt svalna. Toppa sötpotatisskivorna med smulad ädelost, valnötterna och färsk rosma. Ringla över Våra 7 bästa glöggrecept hittar du på ica.se/buffe. PASSIONSTRYFFLAR Gröp ur i en kastrull. Häll i 1 dl vispgrädde och koka upp. Lägg 250 g hackad vit choklad och 25 g smör i tärningar i en bunke. Sila grädden över och rör eller mixa till en slät smet. Låt svalna. Ställ i kylen minst 6 timmar. Rulla till ca och rulla sedan i . För alla fi nns vid respektive recept på ica.se/buff e.