Piraja 1
ΩEVENT BAKEVENTMED SOFIA WOOD& ELSA BILLGREN Reda
ktionen var med en morgon när profilerna Sofia Wood och Elsa Billgren lanserade en ny och drömmig bak-klassiker ihop med Dansukker som är det enda svenska strösockret marknaden. Bulldeg 18 stycken: 30 g jäst 2 dl mjölk 200 g skalade morötter 1 ägg 0,5 dl Dansukker Farinsocker 0,5 dl Dansukker Svenskt Strösocker 0,5 tsk salt 1 tsk kanel 7,5 - 8,5 dl vetemjöl 0.5 tsk riven muskotnöt 100 g rumsvarmt smör 1 ägg, till pensling Fyllning: 1 dl Dansukker Svenskt Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 dl maizena 250 g rumsvarmt smör 3/4 dl Dansukker Florsocker 1 tsk kanel Frosting: 85 g smör, rumsvarmt 200 g färskost, kylskåpskall 150 g Dansukker Florsocker 2 morötter Zesten av 1 citron Ω 34 NR 01 - 2022 Gör så här: 1. Smula jästen i en bunke till en bakmaskin eller degblandare. 2. Värm mjölken till fingervarmt och häll över jästen, rör tills jästen löst upp sig. 3. Riv morötterna fint och pressa ur en del av saften. 4. Blanda ner morötter, ägg, socker, salt, kanel, muskot och 7,5 dl vetemjöl. Kör ihop degen med degkrok på låg hastighet. Höj hastigheten och tillsätt smöret lite i taget. Låt degen bearbetas i ca 10 minuter tills den känns elastisk SVENSKA SOCKERFAKTA: -För att göra 2 kg strösocker går det åt 16 skånska sockerbetor. -Det tar 12 timmar att utvinna socker från en sockerbeta. -Ca 1000 lantbrukare odlar sockerbetor i Sverige. -Sverige är idag självförsörjande på socker. -Dansukker gör det enda svenska strösockret som finns i din matbutik. och fin. Tillsätt lite extra mjöl om degen känns för kladdig. 5. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord och täck med en ren bakduk. Låt jäsa i ca 30 minuter. 6. Lägg alla ingredienser till fyllningen i en bunke och kör ihop med bakmaskin eller elvisp. 7. Kavla ut degen till en rektangel, ca 50x30 cm. Bre över ett jämnt lager av fyllning och rulla ihop till en rulle. Dela i 18 jämnstora bitar. 8. Smörj en ugnsform med smör och lägg ett bakplåtspapper i botten. Lägg bullskivorna i formen med snittytan uppåt och täck med bakduk. Låt jäsa 2 timmar. 9. Värm ugnen till 180°C. 10. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg och baka sedan i ugnen i 30–35 minuter tills de är djupt gyllene och glansiga. Låt svalna. 11. Vispa ihop smör, färskost och florsocker till en slät, fluffig frosting. Lyft ur bullarna ur formen och bre frosting över dem. Toppa med tunna remsor morötter som du gör med en skalare eller mandolin och finriven citronzest.