Ulkeröds Gård Magazin 1
konferens ulkeröds gård R RESTAURANGEN estaurang
Ekbacken har varit igång några år nu och mottagandet blev högt över förväntan. Vår ambition är att erbjuda mat som är mer än god. Menyn anpassas efter säsong och tillgång till närproducerade råvaror. Restaurangen har normalt plats för 75 gäster men för större evenemang kan hela Ekbacken ta lite över 100 gäster. Vår köksmästare Jonas Blomstervall kommer från stjärnkrogar som bland annat Sjömagasinet i Göteborg och han har bidragit till att köket håller världsklass. Det är en matupplevelse med råvaran i fokus. Närproducerade råvaror är precis lika viktiga som lammen i de stora hagarna – som vi sår med godsaker för att betet och därmed köttet ska bli optimalt. Vi ordnar givetvis vinprovningar – så att du ska kunna lära dig mer om vinets historia, druvodling och vinproduktion samt om olika typer av vinsorter, druvor och vinregioner. Du får möjlighet att prova kvalitetsviner från hela världen. För den mindre gruppen kan vi anordna vinprovningar VINK Ä L L AREN PUBEN under valven i vår vinkällare. Vill du kan vi även arrangera vinprovningen i någon av våra matsalar, då lägger vi tonvikten vid samverkan mellan mat och vin. Du får lära dig mycket om hur du kan anpassa dina recept efter särskilt utvalda viner. Puben i källaren, med sina vackra tegelvalv, är en perfekt miljö för att ta det lugnt och njuta av stunden. Här kan vi ordna olika evenemang som gör det där lilla extra för en lyckad konferens. 7