Cirkulera Ledaren Förbundsdirektör Carina Färm har
ordet
Cirkulera VafabMiljö vann pris Västmanlands miljö-
och klimatpris 2021 närmare bestämt
Cirkulera Farligt avfall Skärpta regler för företa
gskunder
Cirkulera Pilotprojekt i Enköping Ny teknik ska fö
renkla för företagskunder att använda Återbruken
Cirkulera VafabMiljö i siffror Hur många besökte v
åra Återbruk under 2021?
Cirkulera Återbruk 2.0 Framtidens Återbruk
Cirkulera Sortera smart i hemmet Tips på bra sorte
ringslösningar
Cirkulera Alexandra Rojas UF-företagaren som gör s
killnad för miljön – i Bolivia
Cirkulera Matsvinn VafabMiljö har som mål att mats
vinnet ska minska i hushållen
Cirkulera Receptet Jamaican banana fritters RECEPT
banana fritters Jamaican Journalisten och litteraturvetaren Hanna Eklund driver matbloggen saltkaramell.se, där hon skriver om mat, historia och kultur. Här är hennes recept på Jamaican banana fritters, en delikatess som avnjuts i Jamaica och med fördel tillagas med övermogna bananer som annars riskerar att slängas. ”Ju brunare desto bättre”, som Hanna själv säger. Förberedelsetid: 5 min Tillagning: 10 min 4 PERS – INGREDIENSER: • 4 bruna bananer • 2,5 dl vetemjöl • 3–4 msk socker (jag använde farin, ta det du har) • 1 tsk vaniljsocker eller 0,5 vaniljextrakt • 1 tsk bakpulver • 1 tsk kanel • 0,25 tsk riven muskot • Ett par rejäla nypor salt (behövs alltid mot det söta) • Olja att steka i, exempelvis rapsolja GÖR SÅ HÄR 1. Blanda alla torra ingredienser. 2. Mosa bananerna och blanda ihop allt. 3. Hetta upp mycket rapsolja och stek på medelvärme, ett par minuter på varje sida. Jag väljer ungefär en matsked smet för varje fritter. 4. Toppa med lite florsocker om du vill! CIRKULERA #1 2022 15 FOTO: HANNA EKLUND
Cirkulera En dag på jobbet Möt Mikael och Jenny på
VafabMiljö
Cirkulera Fritidsbanken Här kan du låna utrustning
Cirkulera Vad händer sen? Vad händer med gamla däc
k?
Cirkulera Kryss & tävling Med miljövänliga priser
Cirkulera Återbrukens öppettider