Piraja 1/21 1
TÄNKER DU PÅ KLIMATET? Tänker du ofta på klimatet
och känner att du vill göra en insats för miljön? Finns det något bra sätt att hjälpa till på? Det finns många sätt, men en av de enklare saker du kan göra är att tänka på var maten du äter kommer ifrån. Helt enkelt genom att välja råvaror som är närproducerade och i säsong. Men varför är det så viktigt? Är svenskt kött och grönsaker bättre än importerade? Och i så fall varför? Läs mer på svensktkott.se/svego 4 smarta svego-tips Välj grönsaker, frukt och spannmål som är i säsong och från Sverige. Kött är alltid i säsong. Välj svenskt kött och köp annorlunda styckningsdetaljer för att äta på ett mer resurssmart vis. Titta efter märket Kött från Sverige! Frys in mat som blivit över eller håller på att passera bäst före. Dra ner på, eller undvik, råvaror med lågt näringsinnehåll. Exempelvis har godis, som är näringsfattigt, ett klimatavtryck som nästan är dubbelt så högt som klimatavtrycket från svenskt griskött. NR 01- 2021 37