Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Rävjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Dovjakt
Svensk Jakt Dovtroféer
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av hundburar
Svensk Jakt Lodjurets år
Svensk Jakt Bössan förstördes
Svensk Jakt Hundförare mot alla odds
Svensk Jakt Viltet efter skottet
Svensk Jakt Rävfångst på schemat
Svensk Jakt Helgekrysset
Svensk Jakt Helgeserien
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Vapen & skytte
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt & solen
Svensk Jakt Het älgchili i höst VILTSMAK » Het älg
chili i höst E RECEPTET En het chiligryta är den perfekta söndagsmiddagen en ruggig höstdag, och kan också värma frusna jägare under en jaktdag i skogen. n riktig chili görs på kött (inte på köttfärs) och köttet ska kokas så mört att det nästan faller isär. Till chilin kan du använda de bitar som ligger kvar längst i frysboxen, det vill säga bogstekarna, läggen och ytterlåren. Ta vad du har, det gör inget om du blandar viltslag efter utbud i frysen. Även när det gäller övriga ingredienser gäller ”man tager vad man haver”-principen, som du ser av recepten. Här publicerar vi flera recept för att visa hur stor variationen kan vara. Bönor eller inte? Texas chili-kännare säger att man absolut inte får blanda i bönor i en chili. Andra blandar glatt i bönor för att det smakar bra och för att det drygar ut. Några experter säger tvärsäkert att tomat inte hör hemma i en chili , medan andra gärna använder tomatpuré eller krossad tomat. Vissa lägger en bit bacon i sin chili för att få en lite rökig smak. Andra använder rökt paprika för att få röksmak. En del tycker att honung behövs för att få sötma. Andra pressar lime eller apelsin i sin chili för att få mer syra. Prova dig fram och smaka av under tiden. Mustig, smakrik och het ska en chili vara! Kom ihåg: har du inte malen koriander eller fänkålsfrön hemma, strunta i det och lita på att chilin smakar bra ändå. Tänk också på att färsk chili kan ha olika styrka och smak. Du kan använda röd chilipeppar, grön jalapeno eller torkad anchochili, men börja försiktigt och öka sedan på mängden om du tycker att grytan har för lite hetta. SVENSK JAKT Nr 11 2023 Mustig, het, med mycket kött. Så ska en äkta texas chili vara. 93
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer