Svensk Jakt Chefredaktören
Svensk Jakt Gnistrande drevjakt
Svensk Jakt Ögonblicket
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Opinion
Svensk Jakt Riksnyheter
Svensk Jakt Vargjakt i Värmland
Svensk Jakt Omslagstävling
Svensk Jakt I backspegeln
Svensk Jakt Test av vaksäckar
Svensk Jakt Så lyckas du med åteln
Svensk Jakt Ripjakt - trots allt
Svensk Jakt Julnovellen
Svensk Jakt Så tar du hand om älgskinnet
Svensk Jakt Hälgekrysset
Svensk Jakt Utrustning
Svensk Jakt Hälgeserien
Svensk Jakt Välj rätt hagelgevär
Svensk Jakt Vapenutrustning
Svensk Jakt Frågor och svar om vapen
Svensk Jakt Fråga veterinären
Svensk Jakt Från Svenska Jägareförbundet
Svensk Jakt Jaktbart vilt
Svensk Jakt Soltider
Svensk Jakt En Macnab i viltköket
Läs fler recept på Svenskjakt.se/viltsmak « GRAVA
T RÅDJUR Använd ett mört och färskt kött till denna enkla, men smakrika anrättning. Innanlåret är perfekt att grava med sin möra textur och jämna form som gör att det går att skära tunna skivor av köttet. 1 innanlår från rådjur alt dovhjort 1 tsk rosépeppar 1 msk torkad rosmarin Rivet skal från en halv citron 0,5 dl salt 1 dl socker Krossa rosépeppar och blanda med rosmarin och rivet citronskal samt salt och socker. Gnid in innanlåret i kryddblandningen och lägg i en plastpåse i kylen. Vänd påsen efter några timmar och låt ligga över natten. Vänd igen och låt ligga ett dygn till. Ta ur köttet ur påsen och torka av överflödig gravningsblandning. Låt köttet sedan ligga i en ny plastpåse i ytterligare ett dygn innan det är redo att användas. Ett tips är att frysa in det färdiggravade köttet för att servera det vid ett senare tillfälle. Jag serverar helst det gravade innanlåret tunt skivat tillsammans med mjölksyrade krikon eller plommon, gärna på en nystekt skiva brioche. HELBAKAD HAVSÖRING MED FÄNKÅLSFRÖN OCH MANDEL Det öländska havsöringsfisket är unikt och spännande. Känslan av att sedan tillaga sin egenfiskade havsöring direkt från havet över en öppen brasa är som meditation, tycker Christofer Johansson. 1 havsöring – hel fisk, urtagen och rensad, à 1–2 kg beroende på vad du får tag på. Självklart går det lika bra med andra hela rundfiskar 2 fänkålsstånd 1 msk fänkålsfrön 1–2 schalottenlökar 1 citron 1 dl hackad rostad mandel 200 g smör, rumstempererat Salt och peppar SVENSK JAKT Nr 1 2022 Olivolja 1 dl smetana eller liknande Folie Färska örter Till servering: bakade potatisar Strimla fänkålen tunt och blanda med fänkålsfrön. Finhacka schalottenlöken och blanda med rivet citronskal, citronsaft och den rostade, hackade mandeln till en vinägrett. Blanda samman mandelvinägretten med fänkålsblandningen och smaka upp med salt och svartpeppar. Fördela blandningen i fisken tillsammans med smöret. Gnid in skinnet på fisken med salt och peppar. Slå in allt i ett foliepaket. Tillaga direkt över glöden eller kör i ugnen på 180 grader i cirka 20–25 minuter. När fisken är redo, ta ur den och gröp ur all smaksättning och lägg i en bunke tillsammans med all vätska som fisken har släppt. Lossa försiktigt köttet från benet på fisken och blanda ner i bunken till en röra. Smaka upp med lite olivolja och smetana. Servera sedan till bakad potatis eller liknande, toppa med färska örter. 81
Svensk Jakt Redaktionen
Svensk Jakt Regionalt Norrbotten & Västerbotten
Svensk Jakt Regionalt Jämtland & Västernorrland
Svensk Jakt Regionalt Dalarna & Gävleborg
Svensk Jakt Regionalt Värmland & Örebro
Svensk Jakt Regionalt Mälardalen & Gotland
Svensk Jakt Regionalt Västra Götaland
Svensk Jakt Regionalt Sydost
Svensk Jakt Regionalt Halland & Skåne
Svensk Jakt Bernts betraktelser
Svensk Jakt Nästa nummer