NG Sthlm 1
MATHIAS DAHLGREN STÄNGER RUTABAGA Något annat tar
vid efter sommaren. DET VAR LAGOM till julen 2016 som stjärnkocken Mathias Dahlgren valde att stänga tvåstjärniga Matsalen för att istället satsa på helvegetariskt i form av Rutabaga. Nu är det återigen dags för nya kastruller på Södra Blasieholmshamnen 6. KROGNYTT TEXT: PELLE TAMLEHT KASAI LANSERAR TEQUILAMENY Agave möter moderna japanska influenser. I MÅNADSSKIFTET LANSERADE Kasai i samarbete med tequilamärket 1800 en skräddarsydd Omakase-inspirerad avsmakningsmeny med fyra tillhörande cocktails. Drinkarna är framtagna av Kasais barchef Jonas Hallgren, i samråd med 1800 Tequilas nordiska Brand ambassador Martin Juréhn. Avsmakningsmenyn kostar 1295 kr och finns tillgänglig på restaurang Kasai till den 31 maj. EXAKT VAD DETTA blir är i skrivande stund oklart, och Rutabaga kommer att fortsätta ta emot gäster i sin nuvarande form fram till den 13 juli. – Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands. Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, säger Mathias Dahlgren. Det nya restaurangkonceptet kommer att presenteras under sommaren 2023. PUNK ROYALE GÖR GÄSTSPEL PÅ KONSTHALLEN Under Valborgshelgen tar Punk Royale med Carl Frosterud i släptåg över Djurgårdskrogen. SPRING VINMARAN I VASASTAN Oavsett om du springer i femtempo eller går kan detta vara något för dig. DEN 30 APRIL och 1 maj kliver Punk Royales Joakim Almqvist och Katherine Bont med personal in och tar över Konsthallen på Allmänna gränd. För vinerna till menyn står Carl Frosterud tillsammans med Konsthallens sommelier Hugo Hall. – Punk Royale är en restaurang som levererar riktigt bra mat och service på ett roligt och unikt sätt. Joakim är en gammal vän och jag ser verkligen fram emot att få göra det här med dem, säger Hugo Hall. FOTO: DAVID THUNANDER PRISET FÖR MENYN ligger på 1 250 kronor för en avsmakningsmeny med fokus på fisk och skaldjur. Vinpaketet ligger även det på 1 250 spänn. Champagnebaren öppnar en timme innan sittningen börjar. – Vi inleder med champagnebar innan middagen och avslutar med stök och fest, precis som det ska vara, fortsätter Hugo Hall. Bordsbokning och mer information finns på restaurangens hemsida. BRASSERIEGRUPPEN ÖPPNAR JUNO Ett medelhavsbrasserie i hjärtat av Fridhemsplan. NÅGON GÅNG UNDER våren öppnar Brasseriegruppen ytterligare en restaurang. Juno kommer att ligga precis i korsningen St:Eriksgatan och Fleminggatan, på adressen St:Eriksgatan 43A. SÖNDAGEN DEN 21 maj arrangerar Grus Grus, Nektar och Bar Nîmes gemensamt Vinmaran du Vasastan. En runda på fem kilometer mellan tre vinbarer där du får prova dig igenom flera olika viner i samma veva som du får lite motion. Starten går vid 15:00 och allt avslutas med en bit mat när du kommer tillbaka till din startplats. KÄNNER DU DIG snabb rekommenderas du att börja på Grus Grus, vill du gå så är Nektar mat och vin ditt ställe och är du en joggare så är Bar Nîmes ditt perfekta start och mål. Kalaset kostar 899 kronor inklusive allt och bokas via respektive krog. 84 NÖJESGUIDEN | NR 4, 2023