Jaguarmagasinet SE - April/Maj 2023 1
Jaguarkockens VILTKEBAB Viltkebab med grönkålssal
lad & klassiska tillbehör Portioner: 6 personer Ingredienser: • • • 900 g innanlår, fransyska eller annan del av vilt 6 st stora pitabröd eller tortilla 1 burk finkrossade tomater • 3 dl turkisk yoghurt • • • • • 1 dl majonnäs 250 g grönkål 1 st morot 2 st tomater 2 st rödlökar • 1 huvud frisésallad • 1 dl jalapeño skivad • 1 st vitlöksklyfta • 1 msk kalvfond • 1 tsk sambal oelek • 2 msk paprikapulver • 2 tsk cayennepeppar • 1msk spiskummin • 1 msk oregano • 1 msk lökpulver • • • Salt Peppar Socker • Vitvinsvinäger • Olivolja • Matolja 7. Tid: ca 1,5 timme Gör så här: 1. Skiva köttet i tunna skivor, det går lättare om det är lite fryst. 2. Blanda 2 msk salt, 2 tsk peppar, paprikapulvret, cayennepeppar, spiskummin, oregano samt lökpulvret i en bunke, fördela ut kryddblandningen över skivorna av köttet. 3. Koka upp krossade tomaterna, tillsätt 1 msk kalvfond, 1 dl vatten, 1 tsk sambal oelek, 2 msk olivolja, 1 tsk socker samt salt och peppar. Mixa till slät sås, denna går att servera kall eller varm 4. Blanda turkisk yoghurt med majonäs, finriven vitlök, 1 msk olivolja samt salt och peppar. 5. Plocka topparna på grönkålen, riv moroten och blanda i en skål med 1tsk vitvinsvinäger, 1 msk matolja samt salt och peppar. 6. Skölj och skär upp tomater, rödlök, salladen samt jalapeño i valfri storlek. Stek köttet hastigt i varm panna med matolja och montera ihop din kebab! 1 2 3 4 Smaklig måltid!