Chili 1
CHILI MAGAZINE EN FLASKA RÖDBETSJUICE 3 äpplen, 2
kiwi handfull gojibär, handfull mandlar eller cashewnötter, 1 tsk. mald ingefära, 2 tsk. Chiafrön Tillvägagångssätt Skölj och skiva äpplen och kiwi i små bitar och blanda med gojibär, mandel, ingefära och Chiafrön. Tillsätt juicen och blanda ytterligare. Servera genast. MÅBRA-BLOGGEN SUPERMAT som sköts av hälsopedagogerna Linnéa Eriksson och Jenny Westman, har blivit framröstad till Årets Hälsobloggare vid galan Swedish Health Awards. Bloggen, som ligger på Sveriges största hälsosajt mabra.com, ger inspirerande och uppskattade tips och recept till alla som vill leva nyttigt i sin vardag. Något som också framgår i juryns motivering: ”Dessa hälsopedagoger tycker det är viktigt att fylla på kroppen med bra bränsle för att orka med livets alla utmaningar. De publicerar recept på näringsrik supermat utan gluten, raffinerat socker och onödiga tillsatser. De inspirerar till ett hälsosamt liv genom god och näringsrik mat”. – Supermatbloggen har vuxit stadigt sedan vårt samarbete startade för två år sedan och har idag över 20 000 unika besökare varje månad. Jenny och Linnéa gör ett fantastiskt jobb som berikar varumärket även i våra andra kanaler, inte minst med sina magiska recept och bilder i vår tryckta tidning, säger Jennie Sandberg, sajtansvarig digital redaktör på MåBra. – Vi kommer fortsätta att lägga upp våra inspirerande recept och bilder, men satsa på mer rörligt material. Många av våra följare vill ha matvideos som komplement. Vi kommer också satsa på vår vlog, där vi är mer framför kameran istället för bakom, säger Linnéa Eriksson och Jenny Westman. Ett av de mest populära recepten är Supermats kesobröd. Här bjuder de på receptet: Så gör du Supermats hyllade kesobröd Glutenfritt och sprängfyllt med viktiga näringsämnen. Här är brödet som hälsofolket inte kan få nog av just nu. DADEL- OCH PEANUTBUTTER-YOUGHURT Ingredienser 350g grekisk yoghurt 2% eller skyr/kvarg 1 msk krispigt jordnötssmör 4 dadlar (blötlägg i minst ett par timmar tidigare), alternativt använd en matsked kokossocker 1/4 tsk vaniljpulver Topping Färsk frukt eller frysta bär Rostade kokosfl ingor Nötter, hackade Chiafrön Tillvägagångssätt Använd en stavmixer för att blanda dadlar/kokossocker med yoghurten. Rör sedan ner jordnötssmör och vanilj i yoghurten. Servera i 2 glas och toppa med frukt eller bär. Toppa precis innan servering för godast smak. 58 chili/nr1-2018 Ingredienser: 4 ägg, 250 gram keso, 0,5 dl linfrön el chiafrön, 0,5 dl pumpafrön, 0,5 dl solrosfrön, 0,5 dl sesamfrön, 1 msk fiberhusk, 1 dl mandelmjöl, 1 tsk bakpulver, salt och brödkrydda. Gör så här: 1. Sätt ugnen på 175 grader 2. Mixa ihop samtliga ingredienser och häll sedan smeten i en brödform med bakplåtspapper 3. Toppa med pumpafrön 4. Grädda i ugnen i ca 60 minuter 5. Klart! Tips: När du använder bakplåtspapper i brödformen slipper det fastna, bra va! KÄLLA: SUPERMAT.MABRA.COM