Jaguarmagasinet nr 2 1
Jaguarkockens VILDSVINSGULASCH VILDSVINSGULASCH T
id: ca 2,5 timme Ingredienser • 1000 g vildsvinskarré • 4 gul lök • 3 vitlöksklyftor • 1 röd chili • 1 citron • 3 tsk hel kummin • 1,5 msk paprikapulver • 4 msk tomatpuré • 5 msk koncentrerad • fond/3 buljongtärningar • 1,5 l vatten • 3 röda stora paprikor • 4 stora potatisar (fast sort) • salt och peppar • olja till stekning Till servering • gräddfil • bröd Ingredienser: 6 personer Gör så här: 1. Skär köttet i 2 x 2 cm stora tärningar, skala och skiva löken, finhacka vitlöken och chilin. 2. Använd en stor gryta alt. stekpanna och bryn köttet i olja, tillsätt lök, vitlök och chilin. 3. När löken har mjuknat, tillsätter du kummin, paprikapulver och tomatpurén, fräs detta lätt. 4. Tillsätt fonden och vattnet. Låt koka i ca 1 – 1,5 h, tills att köttet börja mjukna. Tänk på att det kan ta olika lång tid att koka beroende på vildsvi5. Skala och nets ålder och om du väljer en annan del på vildsvinet att göra gulaschen på. tärna ner potatisen i ca 1,5 cm stora bitar, gör likadant med paprikan. Lägg ner dem i grytan tillsammans med citroncest (finrivet citronskal) och koka försiktigt i ytterligare ca 30 min. 6. När potatisen har kokat färdigt, får du smaka upp gulaschen med salt och peppar efter smak. 7. Servera gärna med nybakt bröd och några matskedar gräddfil. JAGUARMAGASINET.SE | NR.2 – ÅR 2020 59