Interflora 1
• HELA DENNA TIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN INTERFLORA
• JUNIBUKETTEN, ca 549 kr, är perfekt till varje sommarfest. Varma dagar kräver svalkande dryck. Ljusrosa rabarbersaft sätter färg på glasen och matchar buketten. Snart är vårens och försommarens högtider här. Ta vara på tillfällen till fest, fira mamma med blommor på mors dag eller bjud grannarna på nationaldagsfika! Nu är det lätt att duka vackert och gott i säsong. FLORISTISK IDÉ CHARLOTTE GIBECK FOTO ERIKA STENLUND NATUREN BJUDER på rekvisita, väldoft och ingredienser till allt som är värt att fira. Perfekt nu när konfirmationsmottag ningar, dop, mors dag (26/5), nationaldag (6/6), midsommarafton (21/6) och säkert ett och annat födelsadagskalas väntar. Ta festligheterna utomhus och duka bordet under bar himmel. Om vädret tillåter det brukar en trädgårdsfest uppskattas av alla – inklusive barn och fyrfota vänner. Bonus är att man har möjlighet att bjuda in fler gäster och får en grönskande miljö på köpet. Det är fint att duka bordet och dekorera utifrån ett tema. Välj ljusblått som himlen, blommor i säsong eller utgå från vårens primörer. Baka rabarberpaj, koka egen saft och dekorera med råvaran. Här har vi lagt rabarber på både glas och paj som en tydlig symbol för vad som står på menyn. Självklart går det lika bra med till exempel fläder och syren eller något annat ätbart, gott och vackert. • Äppel- och rabarberpaj DU BEHÖVER 1 paket färdig pajdeg, 4 rabarber, 3 äpplen, 1 dl rårörsocker, 2 msk potatismjöl, 1 tsk kanel, 1 tsk citronsaft, 25 g smör GÖR SÅ HÄR 1. SÄTT UGNEN på 175 grader. 2. KLÄ EN PAJFORM med pajdegen. 3. STRIMLA och skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en skål. Blanda med socker, potatismjöl, kanel och citronsaft. Häll fyllningen i formen. 2. SKÄR ÄPPLENA i centimetertjocka klyftor och dekorera runt om i hela pajen. Hyvla smör över äpplena, strö ev lite socker ovanpå. 2. GRÄDDA I UGNEN i ca 35–40 minuter eller tills äpplena blivit mjuka och pajen fått fin färg. Servera med glass eller vaniljvisp. Svalkande rabarbersaft DU BEHÖVER 1 kg rabarber, 1 1/2 l vatten, 4–5 dl strösocker, 1 citron eller lime GÖR SÅ HÄR 1. SKÖLJ RABARBERN och skär den i ca en– två centimeter långa bitar. 2. KOKA UPP vattnet i en stor kastrull och lägg i rabarbern. Lägg på ett lock och låt rabarbern ligga i ca 15 minuter eller tills den kokat sönder. 3. SILA BORT RABARBERN över en bunke. Om du saknar silduk kan du t ex lägga en ren kökshandduk i ett durkslag och sila genom den. 4. BLANDA VÄTSKAN med sockret och saften från citronen eller limen. 5. KOKA UPP IGEN och skumma av med slev eller sked och låt svalna. 6. HÄLL ÖVER I RENA FLASKOR. Använd tratt och fyll ända upp. 7. TIPS! Du kan frysa den koncentrerade saften om du vill. Häll upp i små petflaskor (inte ända upp), i rena mjölkkartonger med skruvkork eller i glasburkar (då kan du skopa upp så mycket du behöver med sked). INTERFLORA INSPIRAT IONSMAGASIN #1 / 2024 7