Kanalen 1
26 ANNONSBILA GA i Å kersber ga K analen v eck a
17/2017 2017 • Tisdag 25 aPRiL • Vecka 17 • NR 17 • Kanalen i ÖSTeRÅKeR OCH VaXHOlM Delar av det nya dryckessortimentet gås igenom. Kökschef Kevin Jansen och Souschef Ola Eimre ser fram emot att ha dig som gäst framöver. Restaurang TwoSixtyFour Den nya mötesplatsen i Åkersberga – för såväl golfare som matintresserade Att det händer mycket på Österåkers Golfklubb kan inte ha undgått någon som passerat förbi anläggningen intill Väg 276 vid infarten till Åkersberga. Österåkers Golfklubb satsar på att bli Skandinaviens mest attraktiva golfanläggning med helt nya banor designade av golfstjärnan Henrik Stenson. I samband med det har klubben även valt att ta över golfrestaurangen och från och med nu driva den i helt egen regi, med nyanställda kockar och renoverade lokaler allt för att skapa en ännu mer trivsam miljö. – Då klubben storsatsar de närmaste åren på banor och anläggning av absolut högsta klass så ska vi naturligtvis också kunna erbjuda en restaurang med samma intentioner, säger Mette Pagling som är ansvarig för den nya restaurangen som döpts till TwoSixtyFour. Mette känner många Åkersbergabor igen från Domaruddens kursgård och restaurang, som hon drev i många år. När verksamheten såldes för ett drygt år sedan var hennes plan egentligen att varva ner och istället för restaurangbranschen prova på andra sfärer, men när frågan ställdes om att vara med i det nya projektet kunde hon helt enkelt inte tacka nej. Hennes entusiasm går heller inte att ta miste när hon visar runt i de renoverade lokalerna. – Sandra Hangvar från Idébageriet heter inredaren som hjälpt oss med vårt nya koncept. Köket har öppnats upp så man kan se in och beskåda hur maten tillagas av kockarna, säger Mette. Restaurangen består av tre tydliga avdelningar. Matsalen har gott om plats för gäster och större sällskap. I Loungen, längst in i lokalen kan man koppla av i mjuka fåtöljer eller hänga vid baren. Bistron i sin tur, är restaurangens hjärta och nav, med aktiviteter både vid lunch och middagstid. Även utomhus har det renoverats. Terrassen är utökad mot 18:e green med lounge del och grillhörna och dessutom med ny fräsch stenbeläggning och solsegel. – Den blir magnifik! Perfekt för att slå sig ner med en kall öl, ett glas rosé eller en enkel kopp kaffe och bara njuta sittningar. Det ska vara en naturlig mötesplats – inte bara för golfare, utan för alla som vill äta och dricka gott, säger Mette. Mette Pagling, restaurangansvarig. av atmosfären. Vi tror att det här kan bli Åkersbergas nya hangout i vår och sommar. Men till restaurangen är alla såklart välkomna året om, både för lunch, representation eller middagsHelt ny lunch- och à la carte meny Kevin Jansen och Ola Eimre heter kockarna som ska stå för den nya maten. De är båda själva Åkersbergabor och har lång erfarenhet av kockyrket. Något både Kevin och Ola brinner för är hållbarhet och miljötänk och de har som mål att få den nya restaurangverksamheten KRAV-märkt, vilket innebär ambitionen att kunna erbjuda såväl ekologiska som närodlade råvaror. Tanken är att restaurangen ska vara kvällsöppen under golfsäsongen. Förutom vår goda lunch kommer vi givetvis